Városlista
2021. október 16, szombat - Gál

Hírek

2010. Február 16. 06:14, kedd | Belföld
Forrás: HírTV

Márciustól jön a vasúti regisztrációs jegy

Márciustól jön a vasúti regisztrációs jegy

Március elsejétől vezeti be a MÁV-START a vasúti utazásban a regisztrációs jegyet, amelyet a 6 éven aluli gyerekeknek, valamint a 65 éven felüli nyugdíjasoknak és a menekülteknek is meg kell váltaniuk.

A regisztrációs jegy díjmentes, tehát az eddigi díjmentes utazási jogosultsága megmarad az érintetteknek. Március 1-jétől a gépesített jegypénztárakban váltható meg, ahol viszont nincs gépesített vasúti pénztár, ott az utazóknak a vonaton, a jegyvizsgálónál kell megváltaniuk a regisztrációs jegyet.

A jegy megváltásának elmulasztását négy hónapig még nem büntetik, de július 1-jétől ez már pótdíjazással jár. Ha az utazás megkezdése előtt a nyitva tartó gépesített pénztárban lehetősége lett volna az utasnak a regisztrációs jegyét megváltania, és azt elmulasztotta, akkor a jegyvizsgálónál 500 Ft pótdíjat is kell fizetnie.

A regisztrációs jegy, a többi menetjegyhez hasonlóan elővételben is megváltható már 60 nappal a tervezett utazás előtt. A regisztrációs jegy bérlet vagy menettérti jegy formában nem adható ki, de a visszautazás időpontjának ismeretében már az odaút jegyváltásakor kérhető a visszaútra is a regisztrációs jegy. Ilyenkor az utas nem menettérti regisztrációs jegyet kap, hanem két különálló, egy útra szóló regisztrációs jegyet az oda- és a visszautazás tervezett napjára és viszonylatára.

(HavariaPress)


Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 16. 15:09, szombat | Belföld

Beton fedlap sújtott halálra egy munkást - elítélték a baleset okozóit

Halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt első fokon, nem jogerősen fejenként 1 év 4 hónap, két évre felfüggesztett fogházra ítélte,

2021. Október 16. 10:02, szombat | Belföld

Simán lebuktatta a betörőt a rendőrkutya

A kemecsi nyomozók a 37 éves helyi férfit őrizetbe vették.

2021. Október 16. 08:00, szombat | Belföld

Elindult az idei Fűts okosan! kampány

Elindult idén is a Fűts okosan! kampány, amelyben a lakosság figyelmét igyekeznek felhívni a helyes fűtési gyakorlatra, mivel a levegő tisztasága szempontjából a lakossági fűtés problémás terület

2021. Október 16. 06:00, szombat | Belföld

Hamis védettségi igazolványok készítőit fogták el Győr-Ménfőcsanakon

Hamis védettségi igazolványok készítőit fogta el a rendőrség Győr-Ménfőcsanakon - tájékoztatott a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu oldalon.