Városlista
2021. június 23, szerda - Zoltán

Hírek

2010. Február 16. 06:14, kedd | Belföld
Forrás: HírTV

Márciustól jön a vasúti regisztrációs jegy

Márciustól jön a vasúti regisztrációs jegy

Március elsejétől vezeti be a MÁV-START a vasúti utazásban a regisztrációs jegyet, amelyet a 6 éven aluli gyerekeknek, valamint a 65 éven felüli nyugdíjasoknak és a menekülteknek is meg kell váltaniuk.

A regisztrációs jegy díjmentes, tehát az eddigi díjmentes utazási jogosultsága megmarad az érintetteknek. Március 1-jétől a gépesített jegypénztárakban váltható meg, ahol viszont nincs gépesített vasúti pénztár, ott az utazóknak a vonaton, a jegyvizsgálónál kell megváltaniuk a regisztrációs jegyet.

A jegy megváltásának elmulasztását négy hónapig még nem büntetik, de július 1-jétől ez már pótdíjazással jár. Ha az utazás megkezdése előtt a nyitva tartó gépesített pénztárban lehetősége lett volna az utasnak a regisztrációs jegyét megváltania, és azt elmulasztotta, akkor a jegyvizsgálónál 500 Ft pótdíjat is kell fizetnie.

A regisztrációs jegy, a többi menetjegyhez hasonlóan elővételben is megváltható már 60 nappal a tervezett utazás előtt. A regisztrációs jegy bérlet vagy menettérti jegy formában nem adható ki, de a visszautazás időpontjának ismeretében már az odaút jegyváltásakor kérhető a visszaútra is a regisztrációs jegy. Ilyenkor az utas nem menettérti regisztrációs jegyet kap, hanem két különálló, egy útra szóló regisztrációs jegyet az oda- és a visszautazás tervezett napjára és viszonylatára.

(HavariaPress)


Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 23. 15:05, szerda | Belföld

Elítéltek szexuális erőszak miatt egy iskolai gondnokot

Jogerősen 11 év 8 hónap fegyházbüntetésre ítélt a Fővárosi Ítélőtábla egy iskolai szexuális erőszakkal vádolt férfit - közölte a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség vezetője szerdán az MTI-vel.

2021. Június 23. 13:05, szerda | Belföld

Versenyjogban is világelsők a magyar joghallgatók

A budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar (ELTE ÁJK) csapata nyerte a világ legrangosabb versenyjogi perbeszédversenyének 2021-es fordulóját - közölte az egyetem az MTI-vel.

2021. Június 23. 11:02, szerda | Belföld

Több mint 500 gyerekprogramot kínálnak a Múzeumok éjszakáján országszerte

Több mint 500 gyerekprogramot kínálnak a Múzeumok éjszakáján országszerte: szombaton már kora délutántól számos izgalmas programmal,

2021. Június 23. 09:56, szerda | Belföld

Magyarország a szomszédos országok határ mentén lakóinak is felajánlja a védőoltást

Magyarország felajánlja a szomszédos országoknak, hogy júliustól a hazánkkal közös határok mentén élők is felvehetik a koronavírus elleni védőoltást Magyarországon - tették közzé a kormányzati portálon kedd este.