Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2019. Október 01. 10:18, kedd | Belföld

Máris rangos díjat kapott Will Smith, részben Magyarországon forgatott filmje

Máris rangos díjat kapott Will Smith, részben Magyarországon forgatott filmje

A Gemini Man című film megkezdte diadalútját.

Nagy sikert aratott Will Smith budapesti koncertje, amelyet új filmje, a nálunk forgatott Gemini Man bemutatója alkalmából adott a Bazilika előtt, de maga a mozis produkció is megkezdte diadalútját, pedig a nagyközönségnek még be sem mutatták. A filmben Will Smith saját fiatal klónja ellen küzd, és Junior karakterét forradalmi technikai újítással hozták létre.

Ezen kívül is több technikai bravúrt vonultat fel a produkció, ezért érdemelte ki az Entertainment Technology Lumiére Awardot. A díjat a film gyártói, a Paramount stúdió és a Skydance vehetik át október 28-án.

A Gemini Man további különlegessége a fiatal karakter létrehozásának technológiáján kívül, hogy több formátumban lesz elérhető a mozikban. Látható lesz hagyományos, azaz 24 képkocka per másodperc változatban, de egyes mozikban 60, illetve 120 képkocka per másodperces, úgynevezett 3D+ formátumban is láthatják a nézők. Ez utóbbi olyan szuperéles képfelbontást jelent, hogy a film a vásznon a valóság tökéletes illúzióját kelti.

A Gemini Man ráadásul 2D, 3D, 2D 4DX, 2D IMAX és 2D ScreenX változatban is mozikba kerül majd. Ilyen változatosság még nem fordult elő a filmtörténetben, s a produkció ennek megfelelően elképesztő látványvilággal csábítja a mozibarátokat.

Forrás: hirado.hu

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma