Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2014. Március 12. 05:00, szerda | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Más daganatos betegségeket okozhat a bőrrák

Más daganatos betegségeket okozhat a bőrrák

A bőrrákban szenvedőknek nagyobb a kockázatuk más daganatos betegségek kialakulására is, s különösen magas a 25 év alattiaknál. A bőrrák egyik leggyakoribb fajtája az úgynevezett nem melanómás bőrrák, ami ha időben felismerik, jó eséllyel gyógyítható és ritkán terjed át más szervekre – írja a The Indian Express.

A tanulmány ugyanakkor kimutatta, hogy a bőrrák egy igen komoly indikátora az egyéb, rosszindulatú daganatos betegségek kialakulásának. Bár a megemelkedett kockázat mértéke viszonylag kicsi, az eredmények szerint a korábban nem melanómás bőrrákkal kezelteknek 1,36-szor nagyobb volt az esélyük mintegy 29 fajta daganatos betegség kialakulására. Ezek közül is leggyakoribb a melanoma, a hasnyálmirigyrák, a csont és a felső gyomor-bélrendszer daganatos megbetegedése.

A 25 év alattiak esetében viszont jóval nagyobb, 23 százalékos volt a megemelkedett kockázat. A daganatos megbetegedések egyes fajtáinál azt találták, hogy a hólyag, az agy, a mell, a vastagbél, a máj, a tüdő, a hasnyálmirigy, a prosztata és a gyomor rákos megbetegedéseinek kialakulási kockázata a tanulmány teljes időtartama alatt fokozatosan emelkedett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 02. 07:45, péntek | Életmód

Augusztus 20. - A Mákvirág lett idén Magyarország tortája

2024. Augusztus 01. 07:53, csütörtök | Életmód

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Idén májusban, júniusban és júliusban 10 százalékkal többen foglaltak szállást Horvátországba, az augusztusra szóló foglalások száma pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.