Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2018. Január 11. 12:03, csütörtök | Belföld

Másfél évig elhallgatta a közmédia, hogy mennyit keresnek a vezetői

Másfél évig elhallgatta a közmédia, hogy mennyit keresnek a vezetői

A kérdésük után másfél évvel adta ki az RTL Klub híradójának a közpénzből működő állami média a vezetői fizetéseket.

Az MTVA juttatásait ide kattintva bogarászhatja ki, aki ide kattint, a közmédiás vezetők kocsihasználatról tudhat meg többet, aki ide, szintén a fizetésekről.

Az RTL híradójának az évente átlagosan 80 milliárd adóforintból fenntartott közmédia nem árulta el a vezetőség fizetését, csak miután a bíróság az RTL-nek adott igazat.

A riportból kiderült, hogy Böröcz István, aki 2011-2013 közt volt vezérigazgató az MTVA-nál havi bruttó 2 millió forintot keresett, és 17,5 milliót kapott távozáskor, Szabó László Zsolt 2013-2015 között szintén havi 2 milliót keresett bruttó, és 12 milliót kapott távozáskor, és a 2015-től a vezérigazgatói posztot betöltő, Vaszily Miklós szintén bruttó 2 milliót keres.

A vezérigazgató utáni második legnagyobb fizetést az a Papp Dániel, tartalomszolgáltatási igazgató kapja, akit még egy 2011-es riportja miatt a bíróság szerint hírhamisítónak lehet nevezni. Bruttó 1 850 000 forintot keres havonta.

A köztévé idén még több pénzt kapott mint tavaly, a többletből fél milliárd forintot béremelésre költenek majd el.

Az RTL-nek nyilatkozó ügyvéd szerint az állami média nevetséges érvekkel próbálta meg eltitkolni az adatokat, a céljuk az időhúzás volt, hogy minél később derüljenek ki az adatok.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.