Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2010. Szeptember 29. 07:21, szerda | Belföld
Forrás: HírTV

Máskor elzárt helyszínek is megnyílnak

Máskor elzárt helyszínek is megnyílnak

Múzeumpedagógiai napokkal Székesfehérváron vette kezdetét a Múzeumok Őszi Fesztiváljának rendezvénysorozata, hétfőn. Országszerte és a határon túl 170 múzeum 1100 programja várja a látogatókat november 13-ig.

A fesztivál eseményei között megismerhetik az érdeklődők a múzeumok természeti környezetét, megnyílnak a máskor elzárt múzeumi helyszínek. Más-más programokkal csábítják a felnőtteket, a gyerekeket és a fiatalokat, és Művészetek találkozása címmel koncerteket, színi- és bábelőadásokat is rendeznek. A fesztivál a libás ételeket és újbort kínáló őszbúcsúztató rendezvényekkel teli Márton-napi vigassággal zárul. A megszokottól eltérően az idén nem lesz múzeumok őszi éjszakája. Az éjszakai program szervezési és műszaki okok miatt marad el.

Egyre több intézmény csatlakozik az őszi fesztiválhoz, az idén az országban szinte nincs is olyan, amely ne venne részt benne – mondta Éliás István múzeumpedagógiai szakkoordinátor.

Először rendezték az őszi fesztivál nyolc éves történetében vidéken a megnyitót. Székesfehérváron 260 szakember részvételével zajlott a múzeumpedagógiai nap. A megnyitón adták át az idei múzeumpedagógiai nívódíjakat. Az idén kiadvány kategóriában a szolnoki Damjanich-múzeum társasjátéka és a gödöllői kastélymúzeum mesekönyve nyerte el az elismerést, a kezdeményezés kategóriában pedig a Hadtörténeti Múzeum fegyverekről nyitott kiállítása és a tatabányai skanzen iskolamúzeuma.

(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.

2024. Április 30. 08:26, kedd | Belföld

Agrárminiszter: a brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán

A brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán, tehát alapvető változásra van szükség az uniós mezőgazdasági politikában, ami csak a jelenlegi brüsszeli elit leváltásával érhető el