Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2013. Július 24. 09:09, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Másodfokú hőségriasztás lépett életbe, napról napra melegebb lesz

Másodfokú hőségriasztás lépett életbe, napról napra melegebb lesz

Ma nulla órakor másodfokú hőségriasztás lépett életbe, amely péntek éjfélig tart. Ezt a várhatóan több napon át tartó kánikulai meleg miatt rendelte el kedden az országos tiszti főorvos.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) keddi közlése szerint a riasztás elrendelésére azért volt szükség, mert az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint száraz, napról napra melegebb léghullámok árasztják el a Kárpát-medencét.

A napi középhőmérséklet szerdán és csütörtökön elsősorban a Dél-Dunántúlon, péntektől már másutt is többfelé meghaladja a 25 Celsius-fokot, sőt a hétvégén és a jövő hét elején helyenként 27-28 Celsius-fok körül valószínű.A tájékoztatás szerint szerdán a legalacsonyabb hőmérséklet 10-17, a legma

gasabb 27-34 Celsius-fok körül várható, pénteken már 14-20 fok lesz a minimum-hőmérséklet, míg a maximum 30-35 fok körül alakul. Jövő hétfőn hajnalban pedig már 17-22, illetve napközben 33-38 fok lesz.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az ÁNTSZ azt kéri, hogy a nagy melegben mindenki fogyasszon több folyadékot, 11 és 15 óra között lehetőleg ne tartózkodjanak a tűző napon, és védjék bőrüket a leégés ellen megfelelő öltözködéssel és napvédő készítmények alkalmazásával, illetve vegyék igénybe a hűtött helyiségeket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:14, kedd | Helyi

Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum

A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?

2024. Július 15. 08:10, hétfő | Helyi

Jakabos Zsu nagy bejelentést tett

A győri úszóikon, Jakabos Zsuzsanna mindössze egy tizedmásodperccel maradt le a párizsi olimpiáról (200 pillangón), de a sportoló nem búslakodik

2024. Július 15. 07:13, hétfő | Helyi

Máris bejelzett a szénmoxid-érzékelő

A minap írtunk arról, hogy a nyáron is veszélyes lehet a szénmoxid-szivárgás, a katasztrófavédelem tájékoztatása szerint egy Baross Gábor úti lakásba hívták is a tűzoltókat.