Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2019. December 20. 07:30, péntek | Külföld

Második világháborús bombákat hatástalanítottak Németországban

Második világháborús bombákat hatástalanítottak Németországban

Két második világháborús bombát hatástalanítottak péntekre virradóra Németországban.

Lipcsében a tűzszerészek egy 250 kilogrammos brit bombát hatástalanítottak, aminek következtében az egy kilométeres körzetben élő csaknem tízezer embernek kellett átmenetileg elhagyni a lakását.

Az evakuáció által érintett területen lakások mellett idősotthonok és napközik is vannak. A harceszközt építési munkálatok során találták meg. A rajna-vidék-pfalzi Germersheim városában pedig egy gyújtóbombát robbantottak fel ellenőrzött körülmények között – közölte a helyi rendőrség Twitter-oldalán.

A foszforral töltött 50 kilogramm súlyú bombát szintén építkezési munkálatok közben találták meg, de ez utóbbi azonban megsérült.
A rajna-vidék-pfalzi tűzszerész szolgálat szóvivője szerint a valódi veszély nem is annyira a repeszekben, hanem a foszfortöltetben rejlik, amely oxigénnel heves reakcióba lép és mérgező ködöt alkot.

Az ellenőrzött robbantás miatt mintegy kétezer lakónak kellett a 600 méter átmérőjű veszélyzónát ideiglenesen elhagynia. Az evakuáció a germersheimi kórházat is érintette, a pácienseket még az este folyamán átszállították a közeli Kandel település klinikájára.

Forrás: hirado.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:48, kedd | Külföld

Megkezdik a medvék kilövését Erdélyben

Rendkívüli ülésen döntött a román képviselőház a medveállomány ritkítását célzó vadászati kvótákról.

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.