Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2015. Április 16. 15:40, csütörtök | Helyi
Forrás: InfoGyőr

Mediawave - Falak a középpontban

Mediawave - Falak a középpontban

Az idei Mediawave fő témája a Falak, ez határozza meg mind a filmes, mind a többi művészeti program fő irányvonalá. Az Együttlét közös pályázatot írt ki a Széchenyi István Egyetemmel, amelynek célja a Monostori Erőd Dunai Bástyáját kettéválasztó FAL megtervezése és megépítése. Az idei Mediawave-en ezek a pályázatok lesznek láthatók, és a zárónapon egy közös performansz köti majd össze ezeket.

A Falak, mint téma nem is meglepő: a 2012 költözés óta a Mediawave helyszíne a komáromi Monostori Erőd, a mozitermek és a koncerthelyszínek mint-mind falakon, alagútrendszeren keresztül közelíthetők meg. A látogató folyamatosan falak mentén kell, hogy haladjon, de ez egyáltalán nem negatívum ebben az esetben.

Falak programok a Mediawave-en.

Szabó Simon Fal című filmje is benne van a filmes versenyprogramban, ITT megtekinthető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Helyi

A víz mellett a sót is pótolni kell

Legalább két-három liter folyadékot kell elfogyasztani a nyári melegben.

2024. Július 16. 07:14, kedd | Helyi

Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum

A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?