Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2018. Augusztus 24. 13:30, péntek | Külföld

Medve támadt egy 10 éves kisfiúra

Medve támadt egy 10 éves kisfiúra

Csütörtökön a Yellowstone Nemzeti Parkban túrázott egy család, amikor rájuk támadt egy medve. Mielőtt sikerült volna medveriasztó spray-vel elzavarni az állatot, az fellökött és megsebesített egy 10 éves kisfiút.

Erről a Fox News számolt be.

Az amerikai család a Yellowstone Nemzeti Parkban a Divide Trailen túrázott a Old Faithfultól délkeletre, amikor egy medve megjelent a semmiből, és rárontott a családra. A fiú, amikor meglátta a közeledő állatot, futni kezdett. A medve követte őt, és a földre lökte.

A fiú szülei medveriasztó spray-vel körülbelül másfél méterről lefújták az állatot. Ezután visszamentek az ösvényre, és elindultak a legközelebbi látogatóközponthoz, ahonnan a legközelebbi klinikára szállították a sérült fiút. A háta, a feneke és a csuklója sérült meg a támadásban a gyereknek.

Azt egyelőre még nem tudni, hogy miért támadt a medve, illetve azt sem tudják, hogy milyen fajta volt. Grizzly és a fekete medve is él a parkban.

A park dolgozói elmondták, a látogatóknak nem szabad elfutniuk, ha összetalálkoznak egy medvével, ilyenkor egy helyben kell maradniuk.

Az utolsó bejelentett medvetámadás a Yellowstone Parkban 2015-ben volt. A parkban egyébként átlagosan évente egy medvetámadás történik.


Forrás: origo.hu

Kép: Romania Insider

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:48, kedd | Külföld

Megkezdik a medvék kilövését Erdélyben

Rendkívüli ülésen döntött a román képviselőház a medveállomány ritkítását célzó vadászati kvótákról.

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.