Városlista
2024. február 26, hétfő - Edina

Hírek

2022. Július 13. 07:15, szerda | Helyi

Még az igazolványát is ott hagyta a tetthelyen a balek tolvaj

Még az igazolványát is ott hagyta a tetthelyen a balek tolvaj

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 40 éves férfi ellen, aki egy héten belül háromszor próbált lopni, de nem volt szerencséje.

A vádirat szerint a 40 éves férfi 2022 áprilisában egy győri társasház pincéjébe ment be a nyitott ajtókon keresztül. Itt kibontotta pincefalat és így jutott át a szomszédos tárolóba, ami egy cég hűtőkamrája is volt. A férfi a kamra klímaberendezését letépte a falról, és a benne, illetve a kamrába vezető rézcsöveket levágta, és egy kartondobozba összekészítette. Ekkor azonban megzavarták és ezért az elkövető a helyszínről elmenekült, a helyszínen hagyva az összekészített rézcsöveket és szerencsétlenségére a személyi igazolványát is.

A férfi pár nappal később az éjjeli órákban egy győri utcában álló autó ajtaját próbálta meg kinyitni, de nem járt sikerrel, ezért az udvarra is bemászott, hogy az ott parkoló másik járművet nyissa ki. Tevékenysége közben azonban kutya ugatni kezdett, a tulajdonos pedig kijött a házból, így az elkövető üres kézzel menekült el a helyszínről.

Ismét pár nap múlva egy győri hotel udvarán parkoló jármű ajtaját sikerült kinyitnia a terheltnek, amiből 100 000,- Ft-t magához is vett, de a pár perc múlva az autójához érkező sértett még az ülésen találta a vádlottat, aki a pénzzel együtt elmenekült. Ennek során azonban készült róla kamerafelvétel, ami alapján később azonosították.

A büntetett előéletű, letartóztatásban lévő férfi ellen az ügyészség rongálás, magánlaksértés és lopás miatt emelt vádat, ezért vele szemben a halmazati szabályokra figyelemmel négy és fél év szabadságvesztés büntetés is kiszabható.

Címkék: győr, lopás, vádemelés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 26. 07:13, hétfő | Helyi

Robotika teremben is tanulhatnak a diákok

Csaknem 3 milliárd forintból korszerűsítették a győri Pattantyús-Ábrahám Géza Technikumot.

2024. Február 25. 15:48, vasárnap | Helyi

A Győr hazai sikere

A SERCO UNI Győr hazai pályán tíz ponttal kerekedett az NKA Universitas Pécs fölé a női kosárlabda NB I első szombati mérkőzésén.

2024. Február 25. 09:17, vasárnap | Helyi

Súlyos betegeség előzhető meg az oltással

Már most érdemes kérni a kullancsok csípésével terjedő vírusos agyvelőgyulladás elleni védőoltást.

2024. Február 25. 08:14, vasárnap | Helyi

Fogamzásgátlás az állatkertben: akár emberi gyógyszereket is bevethetnek

A Xantus János Állatkert munkatársai igyekeznek jó példával elöl járni a felelős állattartásban.