Városlista
2024. szeptember 5, csütörtök - Viktor, Lőrinc

Hírek

2017. Május 10. 13:04, szerda | Belföld
Forrás: hirado.hu

Még lehet jelentkezni a Fölszállott a pávára

Még lehet jelentkezni a Fölszállott a pávára

Kelemen László, a Hagyományok Háza főigazgatója a Kossuth rádió 180 perc című műsorában elmondta, hogy a rengeteg jelentkező miatt a rendszerük lefagyott, így egy héttel meghosszabbították a jelentkezési határidőt.

Az előző évekhez hasonlóan az utolsó percben szerettek volna sokan jelentkezni, eddig több mint ötszázan gyűltek össze a versenyzők, de egy hétig még továbbra is nyitott a jelentkezés.

A korábbi években Erdélyből kevesebben érkeztek, de szerencsére idén felzárkóztak – tette hozzá Kelemen László, utalva arra, hogy idén a korábbiakhoz képest többen jelentkeztek a térségből. A műsor egyik célja az, hogy megmutassák azt a kultúrát, amely mindannyiunké. A négy kategória közül az énekesek csoportjába jelentkeztek a legtöbben. A most induló versenyben változások nem lesznek, a zsűritagok és a pontozás menete is a megszokott lesz. A jövő évi – remélhetőleg ismét sikeres – műsoron már szeretnének újítani és még jobbá tenni – tájékoztatott a főigazgató.

A jelentkezőknek egy demó videót kell küldeniük, melynek alapján beválogatják őket az előválogatóba. Ezután a helyi válogatókon pontozzák és értékelik a műsorukat, majd Budapesten egy arányosító nagy zsűrizést tartanak, ahol 24 szakértő értékeli a produkciókat. Ezek után derül ki az, hogy ki az a 12 versenyző, akik részt vehetnek az élő műsorokban és versenyezhetnek a fődíjakért. Az idei évben a döntő december 29-én lesz.

Az idei évben fiatal felnőttek jelentkezését várják, 16-35 éves korosztály között. Négy kategóriában. A jelentkezés részleteiről a Hagyományok Háza honlapján tájékozódhatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 05. 07:36, csütörtök | Belföld

Nőtt a Hell Energy adózott eredménye idén az első félévben

Az energia- és üdítőitalokat gyártó Hell Energy csoport adózott eredménye 137,8 százalékkal, 13,72 milliárd forintra emelkedett 2024 első fél évében az egy évvel korábbihoz képest

2024. Szeptember 05. 07:36, csütörtök | Belföld

Varga Mihály: januárban ismét nyugdíjemelés lesz

A költségvetési munkacsoport egyeztetett a jövő évi nyugdíjakról, januárban nyugdíjemelés lesz, februárban pedig ismét jön a 13. havi nyugdíj - írta a közösségi oldalán szerdán a pénzügyminiszter.

2024. Szeptember 05. 07:27, csütörtök | Belföld

Rétvári Bence: minden idők legnagyobb léptékű béremelése zajlik a pedagógusoknál

Egy parlamenti ciklus alatt mintegy duplájára emelkedik a pedagógusok jövedelme, és ez olyan léptékű béremelés, amilyen még nem volt korábban Magyarországon

2024. Szeptember 04. 08:08, szerda | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: megvan az ezredik szerződéses területvédelmi tartalékos

A két hónapja indított Szeretem, Megvédem! elnevezésű kampány hatására sok ezren érdeklődtek, több ezren jelentkeztek. Kedden pedig átléptük az ezer szerződést kötött területvédelmi katona létszámot