Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Július 22. 09:57, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Még mindig dolgoznak a tűzoltók a kiégett bobai gumitelepen

Még mindig dolgoznak a tűzoltók a kiégett bobai gumitelepen

Két hivatásos tűzoltó egység négy fecskendővel és négy vízszállítóval hűti a még mindig izzó részeket a bobai gumitelepen, ahol vasárnap reggel körülbelül tízezer autógumi kapott lángra.

Balogh Nikoletta közlése szerint hétfőn négy erőgéppel megkezdik föld hordását a tűz pusztította területre, de elhúzódó utómunkálatokra kell számítani.A tűzoltókat vasárnap riasztották a bobai gumitelephez. A több mint két hektáron - három méter magasra felrakott oszlopokban - körülbelül tízezer autógumit tároltak. A tűz a közeli erdőt és tarlót is veszélyeztette, ezért a beavatkozást ötös kiemelt fokozatnak megfelelő erőkkel végezték.

Egész nap nagy erőkkel dolgoztak a lángok megfékezésén, a közeli akácos védelme miatt kialakítottak egy háromméteres védősávot, amit folyamatosan locsoltak, hogy megakadályozzák a tűz továbbterjedését. A tűzet vasárnap estére sikerült eloltani.Éjszaka a celldömölki önkormányzati tűzoltók, a sárvári és szombathelyi hivatásos tűzoltó egységek, valamint a Pápoci és Kenyeri Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai - összesen negyvenen - megkezdték az utómunkálatokat, vízzel locsolták a még izzó részeket.

A felszabaduló nagy mennyiségű füst összetételét a katasztrófavédelmi mobil laborban folyamatosan ellenőrizték, a mért adatok szerint káros anyagok nem kerültek a levegőbe.A tűz keletkezésének okát tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálják.

Címkék: gumitelep, tűz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.

2024. Április 28. 08:10, vasárnap | Helyi

Szent Flórián nap – Nyitott szertárkapuk napja Győrszentivánon

A Nyitott Szertárkapuk Napjára különleges programmal készül a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Április 28. 07:15, vasárnap | Helyi

Eddig ötezren tudták csökkenteni áramszámlájukat napenergia segítségével

Már több mint 5000 nyertes van a Napenergia Plusz programban.

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.