Városlista
2024. augusztus 25, vasárnap - Lajos

Hírek

2018. Július 27. 07:37, péntek | Belföld

Még többen igényelhetnek téli rezsicsökkentést

Még többen igényelhetnek téli rezsicsökkentést

csütörtökön döntött a kormány arról, hogy bővítik azoknak a háztartásoknak a körét, akik igényelhetnek téli rezsicsökkentést.

Tovább bővül azoknak a köre, akik jól járnak a téli rezsicsökkentéssel.

Az új döntés azokat a családokat érinti, akik olyan településen élnek, ahol ugyan van kiépített gáz- vagy távhőhálózat, de az ő utcájukba, házukba valamilyen oknál fogva nincs bekötve.

Ezért mással, például fával, szénnel fűtenek.

Becslések szerint körülbelül 800 ezer ilyen háztartás van az országban.

Az érintettek október 15-ig írásban jelenthetik be támogatási igényüket a helyi önkormányzatoknál.Az önkormányzatok gondoskodnak a háztartásonként 12 ezer forint értékű tüzelőanyag biztosításáról, amelyet a fűtési szezonban lehet átvenni.

Csak az kaphat támogatást, aki korábban nem kapott téli rezsicsökkentést.

Korábban már arról is határoztak, hogy azok a családok is megkapják a téli rezsicsökkentést, akik olyan településen élnek, ahol nincs kiépített gáz- vagy távhőszolgáltatás.

Ezen a 284 településen az önkormányzatok szeptember végéig gondoskodnak arról, hogy a családok készpénzben megkapják a támogatást.

Forrás: origo.hu

Kép: lokal.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 24. 20:38, szombat | Belföld

Illegális bevándorlás - Bakondi György: Európa-szerte egyre több a késes támadás

Európában egyre több késes támadást követnek el és ennek kapcsán elkövetőként szinte minden alkalommal migrációs hátterű személyeket, az Iszlám Állam követőit említik

2024. Augusztus 24. 10:24, szombat | Belföld

MÁV: ismeretterjesztő film a vasúti kocsik tetején történt áramütések következményeiről

A vasúti kocsik tetején történt áramütések okait és következményeit mutatja be a MÁV Zrt. ismeretterjesztő sorozatának legújabb filmje -

2024. Augusztus 23. 20:15, péntek | Belföld

EM: társadalmi egyeztetésen a Nemzeti Energia- és Klímaterv stratégiai környezeti vizsgálata

A felülvizsgált Nemzeti Energia- és Klímaterv (NEKT) a kibocsátás-csökkentési és zöldenergia-termelési célszámok nagyarányú megemelésével is hozzájárul a klímasemlegességi, fenntarthatósági vállalások teljesítéséhez.

2024. Augusztus 23. 18:24, péntek | Belföld

PM: a kormány stabilizálta az államháztartás egyensúlyát

A kedvezőtlen külső hatások ellenére a kormány stabilizálta az államháztartás egyensúlyát. Az idei évben meghozott intézkedésekkel a kormány mintegy 1000 milliárd forinttal javította a költségvetés mozgásterét.