Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2018. Július 27. 07:37, péntek | Belföld

Még többen igényelhetnek téli rezsicsökkentést

Még többen igényelhetnek téli rezsicsökkentést

csütörtökön döntött a kormány arról, hogy bővítik azoknak a háztartásoknak a körét, akik igényelhetnek téli rezsicsökkentést.

Tovább bővül azoknak a köre, akik jól járnak a téli rezsicsökkentéssel.

Az új döntés azokat a családokat érinti, akik olyan településen élnek, ahol ugyan van kiépített gáz- vagy távhőhálózat, de az ő utcájukba, házukba valamilyen oknál fogva nincs bekötve.

Ezért mással, például fával, szénnel fűtenek.

Becslések szerint körülbelül 800 ezer ilyen háztartás van az országban.

Az érintettek október 15-ig írásban jelenthetik be támogatási igényüket a helyi önkormányzatoknál.Az önkormányzatok gondoskodnak a háztartásonként 12 ezer forint értékű tüzelőanyag biztosításáról, amelyet a fűtési szezonban lehet átvenni.

Csak az kaphat támogatást, aki korábban nem kapott téli rezsicsökkentést.

Korábban már arról is határoztak, hogy azok a családok is megkapják a téli rezsicsökkentést, akik olyan településen élnek, ahol nincs kiépített gáz- vagy távhőszolgáltatás.

Ezen a 284 településen az önkormányzatok szeptember végéig gondoskodnak arról, hogy a családok készpénzben megkapják a támogatást.

Forrás: origo.hu

Kép: lokal.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 15:45, hétfő | Belföld

Többnemzeti hadgyakorlatot tartanak Pápán

A gyorsaságot és a bevethetőséget demonstrálja a Pápa Bázisrepülőtéren tartott Swift Response 2024 többnemzeti hadgyakorlat

2024. Május 13. 15:43, hétfő | Belföld

Pénzbüntetésre ítélték Czeglédy Csabát az ördög ügyvédje-perben

Hatszázezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta Czeglédy Csaba ügyvédet, szombathelyi önkormányzati képviselőt az úgynevezett ördög ügyvédje-perben.

2024. Május 13. 15:40, hétfő | Belföld

Gyopáros Alpár: pályázni lehet falusi utcák, járdák, hidak, kerékpárutak felújítására

Önkormányzati tulajdonban lévő utcák, járdák, hidak és kerékpárutak felújítására pályázhatnak az ötezer lakosúnál kisebb települések a Magyar falu programban

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Belföld

Naposan indul a hét, majd megnő a záporok, zivatarok esélye

Napos idő várható gomolyfelhőkkel a hét első felében, 19-25 Celsius-fokos csúcshőmérsékletekkel, majd megnő a záporok, zivatarok esélye - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.