Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2011. Március 26. 14:41, szombat | Sport
Forrás: NSO

Még a Red Bull sem érti a nagy időkülönbségeket

Még a Red Bull sem érti a nagy időkülönbségeket

Sebastian Vettel csodálatos köréről szólt az Ausztrál Nagydíj időmérő edzése, de Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke nem állhatta meg, hogy rákérdezzen: a tavaly Vetteltől az időmérőn csupán 116 ezreddel kikapó Mark Webber mié

A tavalyi idény 19 futamából 15-öt az első rajtkockából kezdő Red Bull 2011-ben sem szakított szokásával, Sebastian Vettel révén megszerezte a pole pozíciót. A csapat roppant elégedett volt a német teljesítményével, de Christian Horner istállófőnök megjegyezte: nem érti, miért volt nyolc tizedmásodpercnyi különbség a német és Mark Webber szereplése között.

„Seb óriási teljesítményt nyújtott, kiválóan kezdődött az idényünk, de azt nehéz megérteni, miért ilyen nagy a különbség a két versenyzőnk eredménye között, főleg az utolsó szektorban – mondta Horner. – Addig nincs nagy differencia, de az a néhány kanyar egészen érthetetlen, meg kell vizsgálnunk az adatokat. Mindent összevetve kiváló formában érkeztünk, és úgy is várhatjuk a vasárnapi futamot."

A McLarentől Lewis Hamilton kihasználta Webber gyengébb teljesítményét, és behozta a második helyre az autóját. Martin Whitmarsh csapatfőnök szerint gyorsabb is lehetett volna a 2008-as világbajnok.

„Ha nincs gond a KERS-rendszerrel, amely miatt a fékeken is állítani kellett, gyorsabb is lehetett volna. Így viszont két komolyabb hiba is egyszerre jelentkezett – mondta Whitmarsh (bár ő nem jegyezte meg, hogy Vettel egyáltalán nem használta a KERS-t az időmérő során). – A szabályok engedik, hogy megjavítsuk a kocsit, úgyhogy teljes fegyverzetben szállunk csatába a Red Bull-lal."

A Ferrarinál már az időmérő első szakaszában elő kellett venni a lágy gumikat, mert veszélybe került Felipe Massa továbbjutása. A brazil végül az utolsó körével tudott kikecmeregni a kiesőzónából, de a maranellóiaknak a versenyre nem maradt vadonatúj lágy gumijuk.

„Nincs mit szépítenünk rajta, ez az edzés alulmúlta a várakozásainkat – szögezte le Stefano Domenicali, a Ferrari csapatfőnöke. – Ki kell derítenünk, miért nem tudtuk kihozni azt a teljesítményt a kocsiból, ami a teszteléseken benne volt. Mindenesetre a versenytempónk jónak ígérkezik, ezt próbáljuk meg kihasználni a futamon. A stratégia évek óta nem volt olyan fontos, mint most lesz, de a legfőbb, hogy célba érjünk."

Ross Brawn, a Mercedes csapatfőnöke is csalódott volt, a csapat túl sokat foglalkozott apró hibák kijavításán, s ezért nem tudta tökéletesen felkészíteni az autóit az időmérőre.

„Az alapok jók, ám túl sok nehézséggel kellett megbirkóznunk a hétvégén, és nem tudtunk annyi energiát fektetni a beállítások tökéletesítésébe, hogy ki is hozzuk a kocsiból a maximumot – mondta Brawn. – A gumikészletek terén jól állunk, és a hosszabb menetekben is jó a teljesítményünk, úgyhogy még nem adtuk fel a reményt."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 08:14, péntek | Sport

Meteorológiai szolgálat: az időmérőn lehet egy kis eső, a futamon száraz idő várható

Nem kizárt, hogy a Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérőjén lesz egy kevés eső, de a vasárnapi futam idejére száraz, meleg idő várható a Hungaroringen - közölte a HungaroMet Zrt. csütörtökön az MTI megkeresésére.

2024. Július 19. 08:09, péntek | Sport

El-selejtező - Idegenbeli győzelme ellenére búcsúzott a Paks

A MPaksi FC 2-0-ra nyert a román Corvinul Huneodara vendégeként a labdarúgó Európa-liga selejtező első fordulójának csütörtöki visszavágóján, de 4-2-es összesítéssel búcsúzott a sorozattól és a Konferencia-ligában folytatja szerepl

2024. Július 19. 08:09, péntek | Sport

Kékszalag - Az MLS Raiffeisen Fifty-Fifty nyerte az 56. tókerülő versenyt

A címvédő Józsa Márton kormányozta MLS Raiffeisen Fifty-Fifty ért elsőként célba az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon csütörtökön Balatonfüreden.

2024. Július 18. 07:47, csütörtök | Sport

Magyar Nagydíj - Herendi sisakban versenyez Norris a Hungaroringen

Lando Norris teljesen egyedi, Herendi sisakban versenyez majd a hétvégén sorra kerülő 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjon.