Városlista
2024. július 31, szerda - Oszkár

Hírek

2011. Január 03. 07:49, hétfő | Bulvár
Forrás: HírTV

Meg akarják óvni Ringo Starr szülőházát

Meg akarják óvni Ringo Starr szülőházát

Lépéseket tett a brit kormány vasárnap, hogy megmentse a bontástól a Beatles dobosának, Ringo Starrnak a szülőházát. Grant Shapps lakásügyi miniszter levélbe arra kérte a liverpooli városvezetőket, hogy halasszák el a Dingle kerületben

John Lennon és Paul McCartney turistalátványosságnak számító gyerekkori háza már a brit műemlékvédelmi hatóság, a National Trust védelme alatt áll. A néhai George Harrison szülőháza pedig magántulajdonban van. Ringo Starr házát azonban nem védi semmi.

A liverpooli városi tanács augusztusban döntött úgy, hogy 445 darab 1919 előtt épült ház már nem menthető meg a városban, ezért bontani kell őket. A tervet azonban most januárban még meg kell vitatni, ezért kért haladékot a miniszter. Grant Shapps szerint Ringo Starr szülőházának eltűnése erős társadalmi visszhangot váltana ki. "Amikor a legtöbb ember kulturálisan fontos hagyatéknak tart egy épületet, mint a világ leghíresebb együttese dobosának esetében, akkor súlyos ellenérzéseket válthat ki egy rossz döntés. Ezért kérem azt, hogy vegyenek tekintetbe más lehetőséget is" - közölte a miniszter.

A liverpooli városháza szóvivője szerint a kijelölt kerület lakóival konzultáltak, és az volt a többség véleménye, hogy elegük van a halogatásból, és azokból az állapotokból, amelyekben élnek. A 70 éves Ringo Starr egyelőre nem nyilatkozott az ügyben. (rá)

FH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 29. 08:06, hétfő | Bulvár

Párizs 2024 - Művészeti igazgató: nem kívánt semmit kigúnyolni a megnyitó

Thomas Jolly, a párizsi olimpiai megnyitóünnepség művészeti vezetője cáfolta, hogy Az utolsó vacsora témája ihlette volna a program Ünnepség című jelenetét, amely ellen a katolikus egyház és jobboldali politikusok tiltakoztak.

2024. Július 28. 10:53, vasárnap | Bulvár

Elsőbálozó balatonfüredi lány lett az Anna-bál szépe

Elsőbálozó balatonfüredi lány, Soós Kriszta Szonja lett a 199. Anna-bál szépe, első udvarhölgye a fővárosi Mihály Angelika, a második udvarhölgye a szintén budapesti Bundschuh Jázmin lett.

2024. Július 25. 07:40, csütörtök | Bulvár

Több mint félszáz fürdőben lesz Strandok éjszakája szombaton

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére az idén is megrendezik július 27-én a Strandok éjszakáját, az országos rendezvényhez már 60 fürdő csatlakozott az ország minden részéből.

2024. Július 23. 08:10, kedd | Bulvár

Emberre támadt egy medve az erdélyi Beszterce-Naszód megyében

Emberre támadt egy medve hétfőn este Beszterce-Naszód megyében, a Sajónagyfalu (Mariselu) községhez tartozó Sajószentiván (Santioana) településen, a férfi a lábán és az ágyékán megsérült