Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2010. Augusztus 14. 14:17, szombat | Belföld
Forrás: HírTV

Még nincs vége, újabb viharok jöhetnek

Még nincs vége, újabb viharok jöhetnek

Az éjszakai viharok után átmenetileg stabilizálódott az időjárás az ország nagy részén, napközben azonban újabb, néhol hevesebb zivatarokra kell készülni. Az Országos Meteorológiai Szolgálat narancssárga figyelmeztetést adott ki az or

 
Kezdetben inkább a keleti tájakon várható csapadék, itt eleinte nem lesznek heves zivatarok, de a nap folyamán erősödhetnek. Az ország többi részére a késő délutáni órákban várnak zivatarokat, amelyek többsége nem lesz annyira intenzív, mint éjszaka volt. Helyenként azonban ugyanúgy előfordulhatnak 90 km/h feletti széllökések, és két centimétert meghaladó nagyságú jég - tájékoztatott Tóth Tamás, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.
 
 
Hozzátette: vasárnap a kánikula mellett továbbra is megvan az esély zivatarok kialakulására, erre főleg az ország északi részén kell majd számítani.
 
 
Kétszer annyi riasztás
 
 
Kétszer annyi riasztást kaptak a tűzoltók országszerte a vihar miatt, mint egy átlagos napon. Összesen 346 esetben kellett vonulniuk késő éjjeltől szombat reggel hat óráig. A tűzoltókat elsősorban fakidőlésekhez, vízszivattyúzásokhoz, villámcsapáshoz és épületkárokhoz hívták.
 
 
A péntek esti vihar miatt Veszprém megyében hívták legtöbbször a tűzoltókat, de Zala és Somogy megyében is okozott károkat az ítéletidő. Három házba is belecsapott a villám. A Pest megyei Nyáregyházán és a Somogy megyei Kutason az épületek tetőszerkezete gyulladt lángra, de a tüzet gyorsan eloltották.
 
 
Balatonfenyvesen egy ház villanyórájába vágott a villám. Senki sem sérült meg. A Balatonnál és Kaposváron is rengeteg eső zúdult le hirtelen. Siófokon az esti vihar elvitte egy lakóház tetejét, a tűzoltóknak egy idős nénit kellett kihozni a megrongálódott házból. Az épület szomszédságában pedig autóra dőlt egy fa.
 
 
Visszafordult a repülőgép
 
 
Gondot okozott a vihar Ferihegyen is, egy brit gép csak második nekifutásra tudott leszállni, egy román gép pedig a zivatar miatt visszafordult. A vasúton ezúttal nem okozott komolyabb problémát a vihar, néhány helyen fa dőlt a sínekre, de reggelre mindenhol megszüntették az akadályokat.
 
 
Menekültek a vendégek
 
 
A vendégek egy része hazamenekült pénteken éjszaka a Sziget Fesztiválról, mikor a Hajógyári-szigetre is lecsapott a Budapesten végigsöprő vihar.
 
 
A Szigetre késő éjjel lecsapó vihar sátrakat rongált meg, néhány helyszínen áramszünet is volt. Sérülésről nem tudni. A Független Hírügynökség helyszíni tudósítói szerint, mikor kitört a vihar, a vendégek közül sokan elhagyták a fesztivált.
 
 
(FH)
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: