Városlista
2022. július 5, kedd - Sarolta, Emese

Hírek

2010. Március 09. 06:29, kedd | Kék hírek
Forrás: HírTV

Még szülése előtt is lopni ment

Még szülése előtt is lopni ment

Egy 24 éves nő irányította annak a négyfős betörőbandának a munkáját, amelyet a napokban kaptak el a veszprémi rendőrök. Veszprémben és a környező kistelepüléseken a csapat másfél hónap alatt legalább 12 kisboltba és trafikba tör

Az üzletekből főleg dohányárut vittek el, összességében több millió forintos kárt okoztak a tulajdonosoknak - mondta a nyomozást vezető Kovács Zoltán, a Veszprémi Rendőrkapitányság alosztályvezetője.

Egy éjszakai igazoltatáskor került a gyanúsan viselkedő csapat a rendőrség látókörébe. Ezt követően a veszprémi nyomozók több mint egy héten keresztül megfigyelték a csoportot, adatokat gyűjtöttek annak tagjairól, majd házkutatást tartottak. A tárgyi bizonyítékok és tanúvallomások alapján négy berhidai férfit és egy veszprémi nőt gyanúsítanak a tizenkét betöréses lopás elkövetésével.

A fiatal nő beismerő vallomást tett. Elmondta, ő jelölte ki azokat a boltokat, ahová betörtek, ő derítette ki, milyen biztonsági berendezések vannak telepítve, nem egyszer ő volt a sofőr, míg a többiek, végrehajtották az utasításokat. Többnyire az ajtó, ablak befeszítésével, esetleg betörésével, falbontással jutottak be az üzletbe. Főként dohányárut, váltópénzt, szeszesitalokat zsákmányoltak.

A fiatal nő egyébként korábbi élettársi kapcsolata során ismerkedett meg későbbi csapatának több tagjával. Kovács Zoltán hozzátette, hogy a nőt szülése előtt egy hónappal például Veszprémben garázsfeltörés közben érték tetten, nem mindennapi látvány volt a kismama feszítővassal a kezében.

Szabadlábon várakoznak

A veszprémi V. Mónika tekintettel arra, hogy egyedül látja el néhány hónapos, valamint kétéves gyermekét, illetve figyelembe véve beismerő vallomását szabadlábon várja az eljárás lefolytatását. A 42 éves B. Ottó, aki a nyomozás adatai szerint a bűncselekmények elkövetésében minden alkalommal részt vett, előzetes letartóztatásban van. A betöréses lopásokkal gyanúsítható további három férfi szintén szabadlábon várja az eljárás lefolytatását. A rendőrség még keresi az orgazdát, illetve vizsgálja, hogy további bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható-e az ötfős banda.

(FH)


Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 04. 10:01, hétfő | Kék hírek

21 éves dílernőt kaptak el a rendőrök

Elfogták azt a 21 éves nőt a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIX. Kerületi Rendőrkapitányság rendőrei, aki gyanú szerint kábítószerrel kerekedett.

2022. Július 03. 11:40, vasárnap | Kék hírek

Határsértők hatvanfős csoportját tartóztatták fel Ásotthalomnál

A magyar rendőrök cseh kollégáikkal együttműködve határsértők hatvanfős csoportját tartóztatták föl Ásotthalom külterületén szombaton este fél hét előtt - közölte a rendőrség honlapján.

2022. Július 02. 11:06, szombat | Kék hírek

Kuruzslás és csalás miatt rendelték el egy férfi letartóztatását Pécsen

Kuruzslás és jelentős kárt okozó csalás miatt rendelte el a Pécsi Járásbíróság pénteken annak a férfinak a letartóztatását, aki magát több esetben nőgyógyásznak adta ki,

2022. Július 02. 08:01, szombat | Kék hírek

Korrupcióval gyanúsítanak egy műszaki vizsgabiztost

Korrupció gyanújával őrizetbe vettek egy műszaki vizsgabiztost.