Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2020. Március 29. 12:08, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Megállapodás született a magyar-horvát határmenti ingázásról

Megállapodás született a magyar-horvát határmenti ingázásról

A magyar-horvát határmenti ingázásról állapodott meg horvát kollégájával Szijjártó Péter a közösségi oldalán vasárnap reggel közzétett bejegyzése szerint.

A külgazdasági és külügyminiszter közölte: "A minap muraközi (a magyar-horvát határ túloldalán élő) horvát szőlősgazdák keresték meg Cseresnyés Péter képviselőtársamat, barátomat azzal, hogy a határon életbe léptetett korlátozások miatt nem tudnak átjönni Magyarországra, hogy megműveljék a muramentei szőlőiket. Márpedig ha most nem végzik el a munkákat, akkor biztosan nem lesz szüret."

Szijjártó Péter ezért tegnap felhívta Gordan Grlic-Radman horvát külügyminisztert, akivel, mint közölte, gyorsan meg is állapodtak arról, hogy lehetővé teszik az ingázást a határon. Ez jó a határ mindkét oldalán élő, egymással szoros kapcsolatban lévő közösségeknek, és jó mindkét ország gazdaságának - szögezte le.

"A részletekről a két rendőrfőkapitány megállapodik és indulhatnak a tavaszi munkák!" - írta bejegyzésében Szijjártó Péter.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni