Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2021. December 25. 07:00, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Megállapodott a kormány a katolikus egyházzal a katolikus felsőoktatási intézményekről

Megállapodott a kormány a katolikus egyházzal a katolikus felsőoktatási intézményekről

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) és a kormány megállapodást kötött a katolikus fenntartású felsőoktatási intézményekre vonatkozóan - tájékoztatta az MKPK az MTI-t.

A dokumentumot Veres András győri megyés püspök, az MKPK elnöke és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes pénteken írta alá Budapesten.

"A megegyezés célja, hogy a katolikus fenntartású felsőoktatási intézmények - hasonlóan a modellváltó egyetemekhez - a jövő generációk, valamint a társadalom egésze szolgálatában állva a mai kor igényeinek megfelelő, érték- és tudásközpontú, színvonalas oktatást biztosíthassanak" - tudatták a közleményben.

A dokumentum az egyház és a kormány között 2010-ben létrejött "átfogó megállapodás vonatkozó részét módosítja" - írták.

Az eseményen jelen volt - mások mellett - Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára, illetve Tóth Tamás, az MKPK titkára - tették hozzá.

Magyarországon tizenegy katolikus fenntartású felsőoktatási intézmény működik, köztük a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, a Gál Ferenc Egyetem, valamint nyolc főiskola. Az intézményekben jelenleg összesen csaknem 18 ezer hallgató tanul - közölték.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.