Városlista
2022. december 9, péntek - Natália

Hírek

2022. November 23. 07:15, szerda | Helyi

Megálltak a bérleti díjak az albérlet piacon

Megálltak a bérleti díjak az albérlet piacon

Havi összevetésben második hónapja stagnálnak a bérleti díjak a KSH-ingatlan.com októberi lakbérindexe szerint.

Augusztus előtt még javában drágultak az albérleti díjak, azonban ősszel kissé megtorpantak és előreláthatólag ezen a téren az elkövetkező hónapokban sem lesz változás – adta tudomásul Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője. Az idei októberi albérleti díjak reálértéken az országos piacon 10 százalékkal, a fővárosin pedig 12 százalékkal maradtak el a 2020 januárjában mért rekordértékektől.

Éves szinten ugyanakkor 20 százalék feletti volt a drágulás.

Az országos átlagos bérleti díjak 0,1 százalékkal, Budapesten 0,5 százalékkal emelkedtek októberben a szeptemberihez képest. A tavaly októberi szintet az országos bérleti díjak ugyanakkor 22 százalékkal, a fővárosban pedig 23 százalékkal haladták meg.

Az ingatlanhirdetési portál elemzése szerint november közepén összesen több mint 12 ezer kiadó lakóingatlan-hirdetésből válogathattak a bérlők. A budapesti kerületeknél, valamint a megyeszékhelyeken a novemberi bérletidíjak a szeptemberi, októberihoz hasonlóak. Győrben 150 ezer forint volt az átlagos bérleti díj november közepén, ami magasnak számít a megyeszékhelyek közül.

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 09. 09:16, péntek | Helyi

Veretlenül a bajnokságban

Két Bajnokok Ligája mérkőzés között a hazai bajnokságban is pályára lépett az Audi ETO KC.

2022. December 09. 08:16, péntek | Helyi

Végleg bezár a Benedetto Győrben

Több, mint 30 év után végleg bezárja kapuját a híres győri Benedetto fagylaltozó.

2022. December 09. 07:16, péntek | Helyi

Két nap alatt öt helyen mentett életet a szén-monoxid érzékelő

Az elmúlt két napban összesen öt alkalommal riasztották megyénk tűzoltóit a szén-monoxid érzékelők jelzése miatt. Az érzékelők minden esetben időben figyelmeztettek a mérgező gáz jelenlétére. Az esetek során nem sérült meg senki.

2022. December 08. 09:16, csütörtök | Helyi

Már egyre többen keresik a szaloncukrokat

A szaloncukor sok helyen már november óta kapható, ami elengedhetetlen kelléke a karácsonynak. Manapság fára már nem nagyon kerül az édességből, de a fa alatt vagy az ünnepi asztalon szinte minden háznál van a karácsonyi időszak alatt.