Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. Október 13. 07:13, csütörtök | Külföld
Forrás: OrientPress

Megbukott a szlovák kormány - nincs kibővített euró-mentőcsomag

Megbukott a szlovák kormány - nincs kibővített euró-mentőcsomag

Nem szavazta meg a szlovák parlament az Európai Pénzügyi Stabilitási Eszköz jogköreinek bővítését.

Az Európai Tanács július 21-i határozatára így nincs szlovák beleegyezés. Ez nem teszi lehetővé az uniós pénzügyi mentőmechanizmusnak, hogy közvetlenül jelenjen meg állampapír vásárlóként a bajba került euróövezeti országok esetében.

Szlovákia lett volna az utolsó euróövezeti tagállam, amelynek jóvá kellett volna hagynia az Euróövezeti Pénzügyi Stabilitási Eszköz kibővítését. Az alap jelenleg 440 milliárd eurót bocsáthat összesen az eurót használó országok rendelkezésére.

Ezt az összeget szerették volna kibővíteni, de ehhez Szlovákia jogi és pénzügyi hozzájárulására is szükség lett volna. Ez a rendkívül fontos szavazás bukott meg a pozsonyi törvényhozásban. Mivel Iveta Radicova miniszterelnök bizalmi szavazással köttette egybe a voksolást, ezért a szlovák kormány is megbukott.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt