Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. Február 23. 07:58, kedd | Belföld
Forrás: mti

Megdőlt a fővárosi melegrekord

Megdőlt a fővárosi melegrekord

Újpesten több mint 19 Celsius-fok volt hétfőn, így megdőlt a napi fővárosi melegrekord - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint mostanáig 1966-ban volt a legmelegebb február 22-én. Akkor 19 fokot mértek. Ehhez képest egy tizeddel volt melegebb most Újpesten, így az új fővárosi napi melegrekord 19,1 fok lett.

Az előrejelzés szerint viszont a Skandináv-félsziget fölött örvénylő ciklon déli peremén hétfő éjjel már nedvesebb, fokozatosan egyre hidegebb levegő érkezik. Kedden pedig egy hidegfront közelíti meg, majd éri el a Kárpát-medencét. Kedden délutántól ismét több helyen várható eső, zápor, helyenként nyárias zivatar is. Emellett átmenetileg nagy területen viharossá fokozódhat a szél is.

A legalacsonyabb hőmérséklet 3-10, a legmagasabb hőmérséklet 10-18 fok között alakul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.