Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2010. Március 30. 14:03, kedd | Helyi
Forrás: Arrabona Városvédő Egyesület

Megemlékezés Győr töröktől való visszafoglalásának 412. évfordulójáról

Megemlékezés Győr töröktől való visszafoglalásának 412. évfordulójáról

Hagyományt újra teremtő helyszín volt 2010. március 29-én a győri Szent Orsolya templom.
A zsúfolásig megtelt épületben tartott megemlékezés az Arrabona Városvédő Egyesü

A Szentmisével egybekötött ünnepség szónokai Bana József, a győri levéltár igazgatója Fehérné Markó Kamilla és Szabó Gyula hangsúlyozták Győr töröktől való visszafoglalásának városunk határain messze túlmutató jelentőségét. A Kereszténység és Európa számára oly fontos, a létet is veszélyeztető Oszmán Birodalom feletti jelentős győzelem például szolgált az egész akkori világ számára, üzenete volt, hogy hittel és elszántsággal a legádázabb ellenség is legyőzhető.

A megemlékezésen a győri hősök lelki üdvéért ajánlva Szentmisét celebrált Vereczkey Tamás atya, aki beszédében hangsúlyozta a hitből fakadó igazság rendkívüli fontosságát.

Az ünnepség fényét emelte a Pannon Kvartett és Barátai színvonalas zenei produkciója, valamint Fehér Imre ez alkalomra választott szavalata Wathay Ferenc reneszánsz magyar költőnk énekeiből.

A résztvevők legnagyobb megelégedésére ígéret is elhangzott, mely szerint immár a hagyománynak megfelelően, jövőre már nagyszabású körmenettel és ünnepségsorozattal fogunk emlékezni városunk legnagyobb saját ünnepére.

A szervezők megbízásából : Herkely kos
Arrabona Városvédő Egyesület
Társadalmi elnöke


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.

2024. Április 26. 08:14, péntek | Helyi

Kínai kábelgyártó költözik Kisbérre, 150 dolgozóra van szükségük

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártan. Körülbelül 150 új munkahelyet teremt a beruházás.

2024. Április 26. 07:11, péntek | Helyi

Ingolstadtból igazol új vezetőt a győri Audi

A pénzügyi pozíciót érinti a változás.

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.