Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2020. Április 12. 11:57, vasárnap | Helyi

Megéri-e elektromos kazánt venni? Lássuk az érveket!

Megéri-e elektromos kazánt venni? Lássuk az érveket!

Az elektromos kazánok számos jó tulajdonsággal bírnak a hagyományos társaikkal szemben.

Akad azonban néhány hátulütő is, amit érdemes megfontolnunk, mielőtt ilyen készülék vásárlására adjuk a fejünket. Összeszedtük, mit érdemes előre átgondolni!

Nagyon egyszerű szerkezet

A “hagyományos” kazánokkal ellentétben az elektromos kazán kevés karbantartást igényel: egyszerűbb az üzemeltetése, ráadásul nagyon megbízható, hosszú élettartamú készülék - hangsúlyozza Kravecz Richárd, a Netkazan.hu webáruház tulajdonosa. További előny, hogy az ilyen kazán működtetése kéményseprői hatósági ellenőrzéssel nem jár együtt.

Optimális oda, ahová nem lehet bekötni a gázt

Ilyenek például a nyaralók, hétvégi házak: azok az épületek, ahol nem az év minden napján, csak rövidebb időszakra vesszük igénybe a fűtést. Ahelyett, hogy felvállalnánk a gázbekötés jelentette macerát, sokkal jobban megéri egy elektromos készülékbe fektetnünk.

Rendkívül csendes

Az elektromos kazán szinte hang nélkül működik. Az alacsony zajszint miatt remek választást jelent, ha pihenni szeretnénk az adott környezetben.

Magasabb az üzemeltetési költsége

Az áramfogyasztás költségei miatt mélyen a zsebünkbe nyúlhatunk, ha a teljes fűtésszezonban ilyen készülékkel melegítenénk a lakást. Már csak ezért is javasolható inkább az időszakosan használt épületekbe, míg az otthoni fűtést érdemes gázkészülékkel megoldani a 2020-ban érvényben lévő energiahordozó árak mellett.

Elképzelhető, hogy leterheli a hálózatot

Előfordul, hogy egy nyaraló kis teljesítményű elektromos hálózata nem bír el más készüléket, mint az elektromos kazánt. Ezzel nem szerencsés helyben szembesülni. Vásárlás előtt mindenképp nézzünk utána, milyen hálózati feltételek szükségesek a működéséhez!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 22. 09:13, hétfő | Helyi

Pontyokkal gazdagodtak megyei folyószakaszok

Összesen újabb 3900 kilogramm ponty került múlt héten a Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetségének kezelt vizeibe. A telepítések folytatódnak.

2024. Július 22. 08:10, hétfő | Helyi

Ilyen támogatási lehetőségeink vannak iskolakezdés előtt

Az iskolakezdés pénzügyi kérdés is, így ilyenkor célszerű áttekinteni a családi büdzsénket, s ennek kapcsán a megbecsülhető kiadásokat ( tanszerek, füzetek, tankönyvek) – hívta fel a figyelmet a Magyar Nemzeti Bank.

2024. Július 22. 07:11, hétfő | Helyi

Minden évben akad hőgutás páciens az állatorvosi rendelőkben

A kánikula az emberi, állati szervezetnek egyaránt megterhelő lehet.

2024. Július 21. 09:12, vasárnap | Helyi

Felvételizők figyelem! Pont Ott Parti Győrben is lesz!

A Pont Ott Partit a Bridge Hallgatói és Oktatói Klubban rendezi meg a SZE július 24-én.