Városlista
2022. május 24, kedd - Eszter

Hírek

2010. Április 16. 14:43, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Megérkeztek az autócsodák

Megérkeztek az autócsodák

Több mint 230 járművet mutatnak be április 16-a és 18-a között az Oldtimer Expón, a budapesti Vasúttörténeti Parkban – mondta Majosházi Péter, a rendezvény egyik szervezője. Hozzátette: a résztvevők több mint 5 ezer négyzetmétert j

Számtalan érdekesség várja az érdeklődőket. A IV. Oldtimer Expón kiállítanak egyebek mellett egy Wanderer W25K típusú autót. Ebből annak idején mindössze kettő került Magyarországra. Az egyik Horthy Istváné volt, és ifjabb Horthy Miklós is gyakran vezette, erről egy fényképet is bemutatnak majd a rendezvényen. A másik pedig Kohner Auguszta bárónőé volt. Azt, hogy a kiállított autóval ki járt, nem tudni biztosan, mert erről nem maradt semmiféle papír. Az érdekességekről szólva Majosházi Péter elmondta, hogy a világon mindössze kettő létezik az Opel Kapitan Hebmüller Cabriolet-ből, ebből egy az Oldtimer Expón mutatkozik be. Évfordulós autók is lesznek a bemutatón: a 30 éves Audi Quattro, a 40 éves Opel Manta és a 75 éves Jaguár. A százéves magyar repülésnek emléket állítva több repülőgépet is kiállítanak az expón.


(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 24. 18:03, kedd | Belföld

Tovább bővült az e-kiskereskedelem tavaly

A webáruházi e-kiskereskedelmi forgalom 22 százalékkal nettó 1,275 milliárd forintra nőtt tavaly, ami a 2020-as kiugró teljesítményt figyelembe véve, az optimista várakozásokat is kismértékben felülmúlta

2022. Május 24. 18:01, kedd | Belföld

Orbán: háborús veszélyhelyzetet hirdet a kormány

A kormány az alaptörvényben biztosított jogával élve ma éjféltől kihirdeti a háborús veszélyhelyzetet - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Facebookon közzétett videóban.

2022. Május 24. 17:02, kedd | Belföld

Elfogadták az alaptörvény tizedik módosítását

A kormány veszélyhelyzetet hirdethet a szomszédos országban fennálló fegyveres konfliktus, háborús helyzet vagy humanitárius katasztrófa esetén is - döntött az alaptörvény tizedik módosításával kedden az Országgyűlés.

2022. Május 24. 16:38, kedd | Belföld

Megalakult az ötödik Orbán-kormány

Megalakult az ötödik Orbán-kormány - Novák Katalin köztársasági elnök átiratát a miniszterek kinevezéséről az Országgyűlés keddi ülésén ismertették.