Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2023. Február 27. 07:15, hétfő | Helyi

Megfelelőnek tartja az ügyészség az idős férjét megölő asszony büntetését

Megfelelőnek tartja az ügyészség az idős férjét megölő asszony büntetését

A Győri Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozta abban az ügyben, amelyben a feleség megölte magatehetetlen férjét.

A 81 éves férfi és a 74 éves nő házasságban éltek. A férfi 2021 májusára betegségei és balesete miatt mozgásképtelenné vált, vele kommunikálni nem lehetett. A többféle megbetegedésben szenvedő nő ápolta a férjét, ami azonban egyre nagyobb megterhelést jelentett számára, ezért lakókörnyezetük elhanyagolt, a férfi ápolatlan volt.

Az ittas asszony 2021. július 13-ról 14-re virradó éjszaka az ellenállás kifejtésére képtelen férjét egy felmosónyéllel és egy bottal bántalmazni kezdte. A nő legalább fél órán keresztül, közepes és nagy erővel, 32 alkalommal ütötte meg a férje fejét, felsőtestét.

A férfi a helyszínen meghalt. Halálának oka a bántalmazás következtében kialakult, kiterjedt bevérzések miatti traumás és vérzéses sokk volt.

A Szombathelyi Törvényszék a nőt különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés miatt 12 év fegyházbüntetésre, 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. Megállapította, hogy a nő feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a nő és a védője felmentésért fellebbeztek.

A fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint a kiszabott büntetés kellően szigorú, enyhítése nem indokolt. Az ügyben másodfokon a Győri Ítélőtábla fog dönteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.

2024. Május 05. 08:16, vasárnap | Helyi

Kezd magára találni a használtautó

Gazdasági Magazinunk legújabb részében foglalkozunk ismét a nyáron induló otthonfelújítási programmal, emellett pedig utánajárunk annak, hogy a tavaly évvégi megtorpanás után milyen irányba tart a használtautó-piac.

2024. Május 05. 07:14, vasárnap | Helyi

Hivatásos művészeket körözött le a győri zenészhallgató

Behán Áron András egyetemista harmadik lett egy olyan zenei világversenyen, ahol hivatásos zenészek is indultak.

2024. Május 04. 09:17, szombat | Helyi

Kincsem, a kisbéri csodakanca: szülőföldjéről indul vándorkiállítás

A kisbériek büszkék arra, hogy Kincsem Kisbéren fogant, és itt is fejezte be pályafutását.