Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2012. Május 29. 08:44, kedd | Belföld
Forrás: mti

Meghalt a harmadik magyar áldozat a lengyelországi motorosbalesetben

Meghalt a harmadik magyar áldozat a lengyelországi motorosbalesetben

A Krakkó-Zakopane útvonalon fekvő Lubien település határában a szabályosan közlekedő tíz fős magyar motoros csoporttal frontálisan ütközött egy brit rendszámú VW Polo.

A motoros konvojt egy házaspár vezette, ők azonnal meghaltak, amikor beléjük rohant a jobbkormányos autó. A harmadik áldozat, egy 58 éves férfi hétfőn hajnalban a kórházban halt meg, az ő felesége pedig még kórházban van.

Azonosították a lengyelországi magyar motorosbaleset áldozatait, akik budapesti lakosok voltak - közölte a varsói magyar konzul. A Krakkó-Zakopane útvonalon fekvő Lubien település határában a szabályosan közlekedő tízfős magyar motoroscsoporttal frontálisan ütközött egy brit rendszámú, jobbkormányos Volkswagen Polo, amely átfutott a szemközti sávba.

Az egymás mögött haladó, Szlovákiába tartó magyar csoport első motorjának vezetője, egy 44 éves férfi és utasa, egy 40 éves nő - egy házaspár - a helyszínen életét vesztette, a harmadik áldozat, egy 58 éves férfi hétfőn hajnalban a kórházban halt meg. Egy magyar sérültet, a harmadik áldozat 58 éves feleségét a Nowy Targ-i kórházban ápolják. A gázoló autó 58 éves sofőrjét a hatóságok őrizetbe vették. A brit lakcímmel rendelkező lengyel férfit még hétfőn kihallgatták.

A mentőakciót vezető tűzoltóság szerint a balesetben három motor felborult, közülük kettő erősen megrongálódott. A halálos áldozatok a motoroscsoport legelején haladtak. A két utolsó motorkerékpárt sikerült időben lefékezni, így a rajtuk közlekedő négy személy épségben úszta meg a balesetet, és a konzul szerint már el is hagyták az országot.

Fotó: MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.