Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2013. Szeptember 09. 18:09, hétfő | Bulvár
Forrás: MTI

Meghalt a nászéjszakáján a nyolcéves kislány

Meghalt a nászéjszakáján a nyolcéves kislány

Nyolcéves menyasszony halálhíre sokkolta hétfőn az Arab-félszigetet: a kislány a nászéjszakáján belehalt a felnőtt férjével való közösülésbe.

A kis Ravánt egy negyvenes éveiben járó szaúd-arábiai férfihoz adták hozzá, a gyermek menyasszony azonban nem élte túl a nászéjszakát, szétszakadt a méhe. Az egyelőre nem ismeretes, hogy a férfit őrizetbe vették-e vagy sem. Emberi jogi szakértők szerint Ravánért tízezer riált (hozzávetőleg 600 ezer forintos összeget) kapott a mostohaapja.

A kislány vérszerinti apja már nem él. "Ez után a szörnyű eset után ismét követeljük egy olyan törvény elfogadását, amely csak 18 év felett tenné lehetővé a házasodást" - közölte a központ. Jemenben nem ritka, hogy kiskorú lányokat adnak férjhez. 2008-ban nagy figyelmet keltett egy 10 éves kislány, aki egy szanaai bíróságon harcolt azért, hogy elválhasson.

Címkék: házasság, halál

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 07:43, szerda | Bulvár

Folyóba zuhant és életét vesztette fényképezés közben egy 13 éves magyar fiú Norvégiában

A Bondhuselva folyóba esett és meghalt egy 13 éves magyar fiú a délnyugat-norvégiai Sunndal város mellett hétfőn, miközben fotót szeretett volna készíteni a tájról

2024. Augusztus 13. 09:21, kedd | Bulvár

Kutatás: Mérgező lehet a távol keletről rendelt ruha

A Shein nevű ultra fast fashion cég által értékesített gyerektermékekben rendkívül magas a mérgező anyagok mennyisége - állítja egy szöuli kormány által megrendelt vizsgálat.

2024. Augusztus 13. 08:02, kedd | Bulvár

Jobban van az üzbég bokszedző, akinek ünneplés közben állt le a szíve

Olimpiai bajnok tanítványa szerint már jobban van Tulkin Kilicsev, az üzbég ökölvívók szövetségi kapitánya, akinek ünneplés közben állt le a szíve a párizsi ötkarikás játékokon és újra kellett éleszteni.

2024. Augusztus 13. 07:57, kedd | Bulvár

Telefonlopás miatt menekülő férfit gázolt el a ceglédi vonat Budapesten

Telefonlopás miatt menekülő férfit gázolt halálra a Ceglédre tartó vonat hétfőn Budapesten.