Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2017. November 17. 19:18, péntek | Külföld
Forrás: mti

Meghalt Cosa Nostra szicíliai maffia egykori vezetője

Meghalt Cosa Nostra szicíliai maffia egykori vezetője

Egy nappal nyolcvanhetedik születésnapja után péntek kora reggel meghalt Salvatore \"Toto\" Riina, a Cosa Nostra nevű (A mi dolgunk) szicíliai maffia egykori vezetője az észak-olaszországi Parma börtönében.

Életfogytiglani börtönbüntetését töltötte a börtönben.

Az egykori maffiavezér az elmúlt öt napot már kómában töltötte. Hiába műtötték meg kétszer is, életét már nem tudták megmenteni. Ügyvédei elmondása szerint Rinna súlyos szív- és veseproblémákkal küzdött, illetve Parkinson-kórban szenvedett. Védői Riina egyre romló egészségi állapotára tekintettel védencük szabadon engedését kérték, ezt azonban az észak-olaszországi Bologna büntetés-végrehajtási intézete elutasította.

Riinát 1993-ban fogták el és a vád szerint több mint 100 gyilkosság elkövetését és mintegy ugyanennyi elrendelését, köztük Giovanni Falcone szicíliai ügyész és Paolo Borsellino bíró 1992-es meggyilkoltatását írták a számlájára. A "főnökök főnökét" később 26-szoros életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:48, kedd | Külföld

Megkezdik a medvék kilövését Erdélyben

Rendkívüli ülésen döntött a román képviselőház a medveállomány ritkítását célzó vadászati kvótákról.

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.