Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2020. Január 02. 08:42, csütörtök | Sport

Meghalt David Stern az NBA egykori vezetője

Meghalt David Stern az NBA egykori vezetője

Életének 77. évében meghalt David Stern, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságot (NBA) az elmúlt 30 évben globálissá tevő vezetője. Az amerikai üzletember 1984 és 2014 között irányította a ligát.

David Stern 1984-ben vette át az NBA vezetését. Ez volt az az év, amikor Michael Jordant kiválasztotta a Chicago Bulls a drafton. Egyértelműen ez az év volt a fordulópont annak a ligának a történetében, mely abban azelőtt hanyatlott, sztárjait csak az USA-ban ismerték, népszerűségében pedig az amerikai foci és a baseball mögött óriási lemaradásban volt.

Stern volt az a személy, aki először felismerte a játékosbrandek és a televíziós jogdíjak jelentőségét. Utóbbiból 2014-es lemondásának évében egymilliárd dollárt szedett be. Ez negyvenszer annyi volt, mint amennyit regnálása első évében. Hat éve ötmilliárd dollárt ért a bajnokság, amikor átadta helyét Adam Silvernek.

Az NBA negyedik igazgatója három hete agyvérzést kapott, életét már nem tudták megmenteni.

Forrás: origo.hu

Kép: NBA

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 07:56, hétfő | Sport

Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban második döntőjét elveszítő angol csapatot.

2024. Július 13. 10:16, szombat | Sport

Volt adok-kapok, de győzni tudtunk!

Élménybeszámoló Jobbágy Ákostól a Prešov Rally után, ahol a dobogó legtetején végeztek.

2024. Július 12. 07:55, péntek | Sport

Csúnyán megalázta a román másodosztályú csapat a paksiakat

A kupagyőztes Paksi FC 4-0-ra kikapott hazai pályán a román Corvinul Hunedoara csapatától csütörtökön a labdarúgó Európa-liga selejtező első fordulójának első mérkőzésén.