Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2019. December 30. 11:30, hétfő | Külföld

Meghalt egy felgyújtott beteg a bukaresti kórház műtőasztalán

Meghalt egy felgyújtott beteg a bukaresti kórház műtőasztalán

Meghalt vasárnap az a súlyos égési sérüléseket szenvedett beteg, aki december 22-én szó szerint lángra lobbant a bukaresti Floreasca kórház műtőasztalán.

A rendőrség gyilkossági osztálya hétfőn gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával vizsgálatot indított az ügyben - számolt be a maszol.ro hírportál.

A rendhagyó halálesetet az egészségügyi minisztérium ellenőrző testülete is vizsgálja. Az eddigi információk szerint a különös tűzesetet az okozta, hogy a kórház személyzete rossz szert használt a 66 éves nő bőrfelületének fertőtlenítésére, és elektrosebészeti eszközzel érintkezve a páciens bőre és a szerrel átitatódott steril mező lángra lobbant. A tüzet egy vödör vízzel eloltották, de addig a beteg testfelületének 40 százaléka égett meg.

Az esetet Emanuel Ungureanu USR-s képviselő hozta nyilvánosságra, aki a műtétet végzős sebészt, Mircea Beurant vádolta a beteg felgyújtásával.

Mircea Beuran azonban a hét végén azt nyilatkozta, bizonyítani tudja, hogy még úton volt a Floreasca kórházba, amikor a műtőben lángra lobbant a páciens.

Ungureanu vasárnap este közölte, hogy a sebész hazudik, és hétfőn az ügyészségen feljelentést tesz ellene.

Az egészségügyi minisztérium ellenőrző testülete időközben megvizsgálta a műtét jegyzőkönyvét, és kihallgatta a műtőben jelen levő alkalmazottak egy részét, de részleteket még nem közöltek, ugyanis a többi alkalmazottat hétfőn hallgatják ki.

A minisztérium közölte, ha szükséges, az országos gyógyszerészeti intézet szakembereit is kirendelik, hogy a műtőszoba orvosi felszerelését ellenőrizzék. A román egészségügyi miniszter egyébként vasárnap részvétét fejezte ki az elhunyt beteg családjának.

Forrás: origo.hu

Kép: youtube.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).