Városlista
2024. július 30, kedd - Judit

Hírek

2010. Szeptember 30. 14:54, csütörtök | Bulvár
Forrás: Független Hírügynökség

Meghalt Tony Curtis

Meghalt Tony Curtis

Elhunyt Tony Curtis magyar származású amerikai színész, Las Vegas közelében található otthonában - erősítette meg az amerikai sajtóban megjelent híreket csütörtökön Clark megye halottkéme. Hollywood aranykorszakának nagynevű színész

Mike Murphy halottkém az AP amerikai hírügynökségnek nyilatkozva elmondta: Tony Curtis helyi idő szerint szerdán este, fél tíz előtt öt perccel halt meg, Las Vegasnál lévő otthonában. A halál okaként szívleállást állapítottak meg. Tony Curtis az elmúlt években egészségügyi problémákkal küzdött. Júliusban kórházba kellett szállítani egy asztmaroham miatt.

Curtis 1925. június 3-án született Bernard Schwartz néven New York-ban, magyar bevándorlók gyerekeként. Már fiatal gyerekként is a filmszínészi pálya vonzotta, és arról álmodott, hogy belőle is filmsztár lesz. Karrierjét az ötvenes évek fordulóján kezdte, kisköltségvetésű film noir-okban kapott mellékszerepekben, Anthony Curtis néven.

Első komoly sikerét a „Siker édes illata”(1957) című filmben nyújtott alakításával érte el, majd az egy évvel később készített A megbilincseltek” (1958) című filmben nyújtott alakításáért a legjobb színésznek járó Oscar-díjra jelölték. Saját maga azonban a „Bostoni fojtogató” című filmben nyújtott alakítását tartotta a legjobbnak, amikor egy sorozatgyilkost személyesített meg. Legnagyobb sikerét a „Van, aki forrón szereti” című Billy Wilder vígjátékban érte el. Hatvan évig tartó karrierje alatt több mint 120 filmben szerepelt.

Curtis hatszor házasodott, legutóbb 1998-ban. Janet Leigh színésznővel kötött házasságából született Jamie Lee Curtis amerikai színésznő.

Curtis a Guardian című brit lapnak adott interjúban arra a közönségkérdésre, hogy milyen feliratot szeretne látni sírkövén, a „Van aki forrón szereti” utolsó mondatát választotta: „Senki sem tökéletes.”

Forrás: AFP/AP/guardian.co.uk/imdb.com/Független Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 29. 08:06, hétfő | Bulvár

Párizs 2024 - Művészeti igazgató: nem kívánt semmit kigúnyolni a megnyitó

Thomas Jolly, a párizsi olimpiai megnyitóünnepség művészeti vezetője cáfolta, hogy Az utolsó vacsora témája ihlette volna a program Ünnepség című jelenetét, amely ellen a katolikus egyház és jobboldali politikusok tiltakoztak.

2024. Július 28. 10:53, vasárnap | Bulvár

Elsőbálozó balatonfüredi lány lett az Anna-bál szépe

Elsőbálozó balatonfüredi lány, Soós Kriszta Szonja lett a 199. Anna-bál szépe, első udvarhölgye a fővárosi Mihály Angelika, a második udvarhölgye a szintén budapesti Bundschuh Jázmin lett.

2024. Július 25. 07:40, csütörtök | Bulvár

Több mint félszáz fürdőben lesz Strandok éjszakája szombaton

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére az idén is megrendezik július 27-én a Strandok éjszakáját, az országos rendezvényhez már 60 fürdő csatlakozott az ország minden részéből.

2024. Július 23. 08:10, kedd | Bulvár

Emberre támadt egy medve az erdélyi Beszterce-Naszód megyében

Emberre támadt egy medve hétfőn este Beszterce-Naszód megyében, a Sajónagyfalu (Mariselu) községhez tartozó Sajószentiván (Santioana) településen, a férfi a lábán és az ágyékán megsérült