Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Augusztus 22. 06:40, szerda | Bulvár

Megható! Fábián Juli javára lemondtak a díjról

Megható! Fábián Juli javára lemondtak a díjról

Kedd este átadták a zamárdi Strand Fesztiválon a Petőfi Zenei Díjakat. Az év női előadójának járó díj posztumusz lett, mivel a tavaly meghalt Fábián Julinak ajánlották szintén jelölt pályatársai.

A 66 éves Tátrai Tibor egy zúzós fellépéssel ünnepelte meg friss életműdíját. Ilyen volt a 2018-as Petőfi Zenei Díjak átadója.

Kedden este adták át a Petőfi Zenei Díjakat. Ez volt a harmadik díjkiosztó, és ezúttal Zamárdiban, a Strand Fesztiválon osztották ki az elismeréseket. A Petőfi Rádió és a VOLT Produkció közös díját nyolc kategóriában ítélték oda, azt pedig már korábban bejelentették, hogy az életműdíjat – Bereményi Géza és Demjén Ferenc után – Tátrai Tibor kapja. A kategóriák 5-5 jelöltjét a Petőfi Rádióban 2017. március 1. és 2018. március 1. közöttlegtöbbet játszott 150 magyar dal alapján állították összeegy, zenészekből, producerekből, zenei szerkesztőkből, újságírókból, koncert- és fesztiválszervezőkből álló kétszáz fős szakmai testület. A jelöltekre 2018. július 26-ig lehetett szavazni, és a szakmai testület is újra voksolt, a végeredményt pedig a szavazatok összessége adta.

A kétórás show-műsort Ákos indította két számmal, aztán színpadra lépett a két műsorvezető, Rókusfalvi Lili és Harsányi Levente, majd az MVM kommunikációs igazgatója, Lázár László bejelentette az első kategória, azaz Az év koncertje díjazottját, a Wellhellót. Utána a Cloud 9+ és a Halott Pénz énekese, Járai Márk foglalták el a színpadot, majd Medvegy Anikó, a Petőfi TV csatornaigazgatója átadta Az év videóklipjének választott Mosd fehérre című videó előadójának, azaz Rúzsa Magdinak a Petőfi-díjat. Az énekesnő azt mondta: "a klipben a szívem, lelkem benne volt."

A következő díjat, Az év férfi előadójának, Lukács Lászlónak Kiki, az Első Emelet énekese adta át. A Tankcsapda frontembere annyit mondott, ebben a díjban „vastagon benne van a közönség is a szavazatai által. A díjat megköszönte a Tankcsapda másik két tagjának, Sidinek és Fejes Tamásnak is.

Utána Az év legjobb DJ-je kategóriájában jelölt DJ Q-Cee pörgette egy rövid ideig a lemezeket, és a fellépésbe belecsempészte az Animal Cannibals – az utóbbi hetekben egy amerikai színésznő jóvoltából újra előkerült – Yozsefváros-át is. Majd a Random Trip női válogatottja, Jónás Vera, Koszi Janka, Lábas Viki és Tóth Vera léptek fel, és alapozták meg a hangulatot Az év női előadója díjhoz. A kategória négy jelöljte, Schoblocher Barbara (Blahalouisiana), Lábas Viki (Margaret Island), Rúzsa Magdi és Sena mellett az ötödik jelölt a tavaly meghalt Fábián Juli volt. A négy, színpadra álló énekesnő

közösen döntött úgy, hogy lemondanak a díjról társuk a javára,

aki már nem lehetett ott velük. A posztumusz díjat Fábián Juli édesanyja és menedzsere vette át Vaszily Miklóstól, az MTVA vezérigazgatójától. Menedzsere, Szepesi Mátyás azt mondta:

„egy dologban biztos vagyok, hogy Juli most nagyon örül ennek a díjnak."

És arra szeretnélek kérni benneteket, hogy mindenki a maga módján őrizze és ápolja Juli emlékét.” Emellett bejelentette, hogy létrehoztak egy alapítványt, amellyel a betegséggel küzdő előadóművészeket fogják segíteni. Az átadás után a négy énekesnő közösen adta elő Fábián Juli Like a Child című dalát. Az ezt követő rövid szünet után a Kelemen kabátban lépett a színpadra, és adta le talán a leghosszabb zenei betétet. Vendégeik is voltak: Fluor Tomi, Dorina és a ceglédi kannákkal operáló Varidance.

Utánuk színpadra hívták a következő díjátadót, Frenreisz Károlyt, aki Az év daláért járó díjat adta át Pápai Jocinak az Origó című számáért. A következő kategória pedig Az év feljfedezettje volt, és az idén 15 éves Punnany Massif tagjai adták át a díjat a Follow the Flow-nak. A hagyományoknak megfelelően a VOLT Fesztivál főszervezői, Lobenwein Norbert és Fülöp Zoltán

adták át az életműdíjat, amit idén Tátrai Tibor kapott,

aki nem sokáig pihent, ugyanis az átvétel, és a rövid köszönet nyilvánítás után azonnal gitárt ragadott, és egyből színpadra lépett az Ivan & the Parazollal. A közös számuk után pedig jöttek a DJ-k, akik közül idén az Irie Maffiából is ismert JumoDaddy vehette át Az év DJ-jének járó díjat. Ez után pedig a brit DJ Sigala foglalta el a színpadot egy rövid set idejére. Majd jött a sorban az utolsó, Az év zenekara kategória, és a díjat idén a Petőfi Rádió igazgatója, Tiszttartó Titusz adta át a Halott Pénznek.

Az év dala: Blahalouisiana - Ha élni felejtek Az év zenekara: Halott Pénz Az év női előadója: Fábián Juli Az év férfi előadója: Lukács László (Tankcsapda) Az év felfedezettje: Follow the Flow Az év dj-je: JumoDaddy Az év koncertje: Wellhello - 2017. június 10., Budapest Park

Forrás: origo.hu

Képek: Rockstar Photographers

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.