Városlista
2024. augusztus 3, szombat - Hermina

Hírek

2017. Február 23. 14:58, csütörtök | Bulvár
Forrás: hirado.hu

Mégis mennyibe kerül egy híresség teljes díszbe öltöztetése az Oscar-gálára?

Mégis mennyibe kerül egy híresség teljes díszbe öltöztetése az Oscar-gálára?

Az Oscar-gála már tényleg itt van a kanyarban, hazai idő szerint hétfő hajnalban kiderül, hogy idén kik kapják a filmakadémia díjait.

Azonban a szavazatok összeszámlálásáig van még teendő bőven, a Dolby Színház külső dekorációját adó méretes Oscar szobrok is csak a napokban kaptak új festést, a szőnyeg sem került még leterítésre és persze arra is van még idő, hogy behozzuk a lemaradásunkat a jelölt alkotások tekintetében.

Bár biztos befutókkal nem szolgálhatunk, azért van pár érdekességünk a 89. Oscar-díjátadóról:

Ez az első év a gála történelmében, amikor minden kategóriában van fekete jelölt.
Ez az első alkalom, hogy Jimmy Kimmel lesz az est házigazdája, akinek azért van tapasztalata, számos más díjátadót sikeresen levezetett már.
Ez a harmadik év, hogy a Piper Hiedsieck lesz az Oscar hivatalos pezsgője.
Egy idei esélyes, sem volt jelölve tavaly.
Kevin O’Connellnek ez a 21. jelölése, de eddig egyet sem tudott szoborra váltani, ezzel ő a legtöbb sikertelen jelöléssel rendelkező alkotó. Idén a legjobb hang kategóriában győzhet A fegyvertelen katona című filmért.

Most pedig jöjjön az Oscar számokban:

A ceremónia teljes költsége eléri a csillagászati 42,8 millió dollárt, mely közel 12,5 milliárd forintnak felel meg.
A 152 méter hosszú és 10 méter széles vörös szőnyeg ára 30 ezer dollárba kerül, ezt 2015-ben teljesen lecserélték, mivel a régi anyagát a 2014-es eső teljesen tönkretette. Egy szakértő szerint csak azok munkája, akik leterítik a szőnyeget 4700 dollárba (1,2 millió forintba) kerül az akadémiának, a tisztítási költségekről már nem is beszélve.
A 24 karátos arannyal bevont Oscar-díj árát 696 dollárra, nem sokkal több, mint 200 ezer forintra becsülik.
Egy 30 másodperces hirdetés az Oscar-gála közvetítése közben 2,1 millió dollárba (613 millió forintba) kerül.
Egy A-listás sztár teljes megjelenése, ruhával, ékszerekkel a teljes cicomával együtt 10 millió dollárt (3 milliárd forintot) tesz ki. Valószínűleg ide értik a kölcsön kapott gyémánt ékszerek, ajándék ruhák, táskák árát is.

Az Oscar-gálát február 26-án rendezik Los Angelesben, ahol huszonnégy kategóriában osztanak díjakat.

A díjátadó ünnepséget és a“Vörös szőnyeges” bevonulási ceremóniát a Duna Televízió február 27-én élőben fogja közvetíteni 00:50-től várhatóan 06.00-ig.

Addig is minden információt megtalálhatnak a jelöltekről és megannyi érdekességet az Oscar-gáláról a www.mediaklikk.hu/oscar oldalon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 02. 07:57, péntek | Bulvár

A főpolgármester szerint nincs B terv, a Szajnában kell és lehet úszni

A francia főváros polgármestere szerint nem volt és nincs is más alternatíva, mint a Szajnában rendezni az olimpiai nyíltvízi úszóversenyeit.

2024. Augusztus 02. 07:49, péntek | Bulvár

Szombaton szentelik fel a kommunizmusban elárasztott Bözödújfalu újjáépített templomát Erdélyben

Szombaton szentelik fel a kommunizmusban elárasztott Bözödújfalu újjáépített templomát, az Összetartozás temploma az egykori település valamennyi felekezetét képviseli.

2024. Július 31. 07:53, szerda | Bulvár

Filmzenei fesztivált tartanak Balatonalmádiban augusztus közepén

Kilenc formáció lép fel a 2. Balatoni Filmzene Fesztiválon augusztus 9. és 11. között a Kerényi Imre KultMagtárban, a rendezvény alatt filmzenei utcakoncertek is lesznek - közölték a szervezők az MTI-vel.

2024. Július 29. 08:06, hétfő | Bulvár

Párizs 2024 - Művészeti igazgató: nem kívánt semmit kigúnyolni a megnyitó

Thomas Jolly, a párizsi olimpiai megnyitóünnepség művészeti vezetője cáfolta, hogy Az utolsó vacsora témája ihlette volna a program Ünnepség című jelenetét, amely ellen a katolikus egyház és jobboldali politikusok tiltakoztak.