Városlista
2024. július 26, péntek - Anna, Anikó

Hírek

2012. November 27. 12:59, kedd | Sport
Forrás: MTI

Megjelent a Magyar judo aranykönyve

Megjelent a Magyar judo aranykönyve

Megjelent a Magyar judo aranykönyve, amelyben a szerző, Gombkötő Roland 13 nagy bajnok 19 aranyérmének a történetét eleveníti fel.

A keddi könyvbemutatón Tóth László, a Magyar Judo Szövetség (MJSZ) elnöke kifejtette, hogy a kötet - melynek ötlete egy évvel ezelőtt merült fel - már korábban is napvilágot láthatott volna, de arra kérték az írót, hogy a londoni olimpia és a jövő áprilisi, budapesti Európa-bajnokság között kerüljön a közönséghez.
"A régi nagy versenyzőinknek is köszönhető, hogy kialakult a magyar iskola a dzsúdóban, voltaképpen ezt a történetet kíséri végig ez a hiánypótló könyv" - jelentette ki az MJSZ vezetője.
A judoinfo.hu szaklap tulajdonos-szerkesztőjeként is dolgozó Gombkötő Roland hozzátette, a fiataloknak is ajánlja kötetét, amelyben igazi nagy hősökről olvashatnak.
Az eseményen a hazai cselgáncssport több kiemelkedő alakja is megjelent, köztük Braun Ákos, Hajtós Bertalan, Nagy Zsuzsa, Csák József, Nagysolymosi Sándor, Csősz Imre, Ungvári Miklós, Hadfi Dániel és Joó Abigél is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 24. 08:13, szerda | Sport

Ötgólos győzelmet aratott a BL selejtezőben a Ferencváros

A Ferencváros kedden meggyőző sikerrel kezdte meg szereplését a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében: a második forduló első, hazai felvonásán 5-0-ra verte a walesi The New Saints csapatát.

2024. Július 23. 08:19, kedd | Sport

Az MLSZ szerint közel 80 százalékkal csökkentek a súlyos játékvezetői hibák az NB1-ben

Hanacsek Attila, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) játékvezetői bizottságának elnöke szerint közel nyolcvan százalékkal csökkent a súlyos bírói hibák száma az OTP Bank Ligában.

2024. Július 23. 08:15, kedd | Sport

Konferencia-liga - Meccs nélkül jutott tovább a Puskás Akadémia

A Puskás Akadémia FC mérkőzés nélkül jutott tovább a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójából, mert ellenfelét, az ukrán SC Dnyipro-1 csapatát kizárta az európai szövetség (UEFA).

2024. Július 23. 08:12, kedd | Sport

A Ferencváros új edzője energikus futballt vár

Pascal Jansen vezetőedző energikus futballt vár kedden a Ferencváros labdarúgócsapatától a The New Saints elleni Bajnokok Ligája-selejtezőben.