Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2023. Július 18. 07:17, kedd | Helyi

Megjelent a második országos azbesztmentesítési pályázat felhívása

Megjelent a második országos azbesztmentesítési pályázat felhívása

Már lehet jelentkezni az országos aszbesztmentesítési pályázatra. A népszerű felhívás keretében eddig közel 1500 lakossági ügyféltől szállították el ártalmatlanításra az azbesztet tartalmazó építőanyag hulladékot.

A pályázaton elnyerhető egyszeri, nem pénzbeli támogatás ingatlanonként maximum 300 m2 mennyiségű azbeszthulladék gyűjtésére, szállítására és ártalmatlanításra történő átadásra vonatkozik. Csakis a hulladékjegyzék szerinti 17 06 05 azonosító kódú, azbeszttartalmú hulladék adható le, amely jellemzően tetőn, kerítésen, homlokzaton, válaszfalaknál, régi gáztűzhelyeken fordul elő, illetve épületen belüli ivóvíz vagy szennyvíz csövek, bekötővezetékek készülhettek belőle. Az azbesztmentesítési pályázat kizárólag elektronikus úton adható be 2023. augusztus 4-én éjfélig. A felhívásról további részletek az NHKV honlapján olvashatók.

Címkék: azbeszt, pályázat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 09:14, péntek | Helyi

Tetőzött a Duna, itt áll ma a Mosoni-Duna vize

Tetőzött a Duna a Nagybajcsnál, a Mosoni-Duna győri szakaszán reggel pedig jól látható volt a víz szintje a korábbi árvizekhez képest – mindegyik a véneki torkolati műtárgy megépítése előtt történt.

2024. Szeptember 20. 08:12, péntek | Helyi

Cirkuszi előadásra készülnek a győri diákok

Cirkuszi előadásra készülnek a győri Kovács Margit Általános Iskola diákjai. Magyarországon elsőként itt szervezték meg azt a projekthetet, amely Ausztriában és Németországban már nagy népszerűségnek örvend.

2024. Szeptember 20. 07:14, péntek | Helyi

Fekete-fehér történet lett a marcalvárosi kiserdő

A közgyűlés hétfői, rendkívüli közgyűlésén a képviselők elfogadták a marcalvárosi kiserdő 97,5 százalékának levédéséről szóló határozati javaslatot. Az ügy azonban láthatóan ezzel nem zárult le…

2024. Szeptember 19. 09:11, csütörtök | Helyi

Polgármester nélkül védekeznek Dunaszentpálon

Nyúlgátat építenek, homokzsákokat pakolnak a Mosoni-Duna menti Dunaszentpálon, ahol nyáron elhunyt a település polgármestere, az időközi választás időpontja viszont még nem ismert.