Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. November 23. 08:01, kedd | Belföld
Forrás: mti

Megjelent az online szja-nyilatkozat kitöltését segítő videó

Megjelent az online szja-nyilatkozat kitöltését segítő videó

Megjelent a Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapján egy videó, amely az adó-visszatérítés 2022. február 15-i kiutalásához szükséges nyilatkozat online kitöltését segíti.

Az úgynevezett Visszado-nyilatkozatot csak azoknak kell az idén december 31-ig kitölteniük és elküldeniük, akik a családi kedvezményre jogosultak, de a családi pótlékot nem ők kapják kézhez.

Minden gyermekes szülőnek, aki családi kedvezményre jogosult, visszajár a 2021-ben megszerzett jövedelemből levont adó, ekho, illetve katások esetében a 2021-es tételes adó negyede.

A hétfőn közzétett videóban Kiss Péter András, a NAV szóvivője ismerteti az Online Nyomtatványkitöltő alkalmazásban szükséges lépéseket. A nyilatkozat beküldéséhez lehet használni okostelefont, tabletet, vagy számítógépet is. Minden fontos információ a nav.gov.hu oldalon az szja-visszatérítés menüpontban megtalálható. A nyilatkozatra kattintva a belépést kell választani, majd az ügyfélkapus azonosítás után a Visszado nyomtatvány nyílik meg. Az adóhivatal által ismert információkat már kitöltve találja mindenki a nyilatkozatában. A visszautaláshoz szükséges adatokat lehet módosítani, a sikeres beküldésről a végén visszaigazolást küld a rendszer - ismerteti a videóban a szóvivő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.