Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Augusztus 02. 07:10, csütörtök | Belföld

Megjelentek az új magyar rendszámok

Megjelentek az új magyar rendszámok

Már feltűntek a hazai utakon az első R betűvel kezdődő rendszámok.

Közeledik a P betűvel kezdődő rendszámok kifutása Magyarországon, a következő sorozat a Q kihagyása miatt R betűvel kezdődik majd. Korábban az O is kimaradt, az N után egyből a P következett, a magyarázat pedig ugyanaz: az O és Q karaktereket könnyen összetéveszthetik a nullával a rendszámfelismerő szoftverek, főleg, ha tömegesen vannak jelen az utakon.

Magyarországon sok-sok éve nem is végződnek a sorozatban kiadott rendszámok O-ra, Q-ra és I-re, utóbbit az 1-essel lehetne könnyen összetéveszteni.

A Miniszterelnökség korábban azt nyilatkozta, hogy júliusban megkapják az autósok az első R betűs rendszámokat.

A rendszámvadászok már láttak az utakon néhány olyan R betűs rendszámot, amelyek jó eséllyel valóban sorozatrendszámok, a RAF és RAU kombinációk sem tűnnek olyannak, amelyekért valaki fizetett volna. Egy céges Skoda Superb flottán RAC kombinációt is láttak már.

A rendszámok országon belüli eloszlása egyébként részben véletlenszerű, aki most veszi át új autóját, akár még PX-szel kezdődő, vagy még korábbi kombinációt is kaphat egyes okmányirodákban. Még hónapokig eltart, amíg mindenhol kifutnak a meglévő készletek, és felváltják őket az R-es táblák.

Forrás: origo.hu

Kép: forum.index.hu

Címkék: autós hír, rendszám

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.