Városlista
2024. augusztus 6, kedd - Berta

Hírek

2014. Január 13. 10:37, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Megkezdődött a győri házrobbanást okozó fémtolvajok pere

Megkezdődött a győri házrobbanást okozó fémtolvajok pere

Megkezdődött hétfőn a Győri Törvényszéken a a győri házrobbanást okozó fémtolvajok pere.

Megkezdődött hétfőn a Győri Törvényszéken annak a négy férfinak a pere, akik a vád szerint három éve főelzáró csapot és gázórát loptak egy félig üresen álló bérházból, a kiömlő, majd berobbanó gáz több embert megsebesített, 12 otthont pedig lakhatatlanná tett.
A tárgyaláson elhangzott, hogy a házból ellopott színesfém értéke nem érte el a 20 ezer forintot, az okozott kár viszont mintegy 53 millió forint volt.
A négy vádlott közül csak egy jelent meg a bíróság előtt, ő mindvégig azt hangoztatta, nem volt ott a lopásnál, nem érzi magát bűnösnek sem abban, sem a másik vádpontban, a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó közveszély-okozásban.
Az egyik vádlott levélben arról tájékoztatta a bíróságot, hogy Olaszországban tölti börtönbüntetését, két társuk pedig a bíróság előtt megjelent fiatalember elmondása szerint Hollandiában, illetve Nagy-Britanniában dolgozik.
A győri szarvas utcában 2011. január 18-án délután történt a robbanás. A detonációban két lakó és három, éppen a gázszivárgás elhárításán dolgozó tűzoltó sérült meg, utóbbiak egyike súlyosan.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 06. 09:12, kedd | Helyi

„Te életet mentesz, mi élményt adunk!”

Ezzel a felhívással véradásra buzdít a Magyar Vöröskereszt Győr-Moson-Sopron Vármegyei Szervezete. Véradásoddal az életmentés mellett, akár nyerhetsz is!

2024. Augusztus 06. 07:13, kedd | Helyi

Tűzifa rezsicsökkentés után: ennyibe kerül most egy köbméter

Nincs már hatósági áras tűzifa, mégsem drágább köbmétere, mint amikor rezsicsökkentettként ezrek álltak sorba érte.

2024. Augusztus 05. 09:10, hétfő | Helyi

ETO FC: Három gólos debreceni győzelem az első hazai NB I-es fordulóban

Kilenc év után újra NB I-es mérkőzésnek adott otthont az ETO Stadion, ahol a győri csapat a Debrecen gárdáját fogadta. A félidő 0-0-ás döntetlent hozott, a végén a Debrecen örülhetett: három góllal nyerte a mérkőzést.

2024. Augusztus 05. 08:11, hétfő | Helyi

Nagy volt a nyomás, jövőre távozik a nagycenki iskolaigazgató

A nagycenki iskolában több mint 300 szülő petíciót írt alá annak érdekében, hogy ne nevezzék ki újabb öt évre az iskolaigazgatót – mégis kinevezték.