Városlista
2023. április 1, szombat - Hugó

Hírek

2016. November 05. 06:00, szombat | Belföld
Forrás: mti - fotó: police.hu

Megkezdődött a határvadászképzés

Megkezdődött a határvadászképzés

Ötszázhetven jelentkező részvételével megkezdődött a határvadászképzés első üteme, az őr-járőrtárs rész-szakképesítést megszerzők jövő májusban állhatnak munkába - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság a honlapján.

A közleményben felidézték: a kormány augusztusban döntött a Készenléti Rendőrség határvadász bevetési osztályainak bővítéséről 3000 emberrel. Az országos toborzás szeptember 1-jén kezdődött, és folyamatosan lehet jelentkezni, eddig több mint 2100-an nyújtottak be pályázatot a képzésre. Az érvényes pályázatot benyújtó 1809 jelentkező közül 1667-an kezdték meg a felvételi eljárást, átlagéletkoruk 28 év.

A felvételi eljárásban a fizikai, pszichikai és egészségügyi vizsgálatokat a pályaalkalmassági beszélgetés követi, majd a Nemzeti Védelmi Szolgálat életvitel-ellenőrzésével zárul az eljárás.

A felvételi követelményeknek megfelelt jelentkezők őr-járőrtárs rész-szakképesítést szereznek. A folyamatos toborzás következtében gördülő rendszerben indulnak a képzések. Az első ütem országszerte 11 képzési helyen szerdán indult 574 jelentkezővel, közülük 498 férfi, 76 nő, a legfiatalabb pályázó 18, a legidősebb 53 éves. Az oktatás 2017. április végén fejeződik be.

A felnőttképzési programot a jogi, jogalkalmazási, rendőrszakmai elméleti és gyakorlati ismeretek, intézkedéstaktikai gyakorlatok, a rendőri kommunikáció gyakorlása, idegen nyelvű szaknyelv elsajátítása, a csapatszolgálat és testnevelés képezi. A gyakorlatorientált képzés keretében a közrendvédelemmel, a határellenőrzéssel, a menekültügyi helyzet kezelésével, erőszakos cselekmények elhárításával összefüggő szituációkban oldanak meg egyéni és csoportos rendőri fellépést igénylő feladatokat - írták.

Az őr-járőrtárs rész-szakképesítéssel rendelkező hivatásos állományú rendőrök májustól a Készenléti Rendőrség határvadász bevetési osztályai állományában, járőrvezető irányítása mellett őrzési, járőrözési feladatokat hajtanak majd végre.

Címkék: határvadász, képzés

Ezek érdekelhetnek még

2023. Április 01. 08:22, szombat | Belföld

Netrisk: 52 ezer forint fölé nőtt a kgfb-átlagdíj

Rekordra, 52 322 forintra emelkedett a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások (kgfb) átlagdíja március elején - közölte a Netrisk az MTI-vel pénteken.

2023. Április 01. 08:20, szombat | Belföld

AM: komplex vidékfejlesztési csomag készül a kistelepülések számára

Az Agrárminisztérium a vidéki kistelepülések fejlesztése érdekében többféle támogatási lehetőséggel készül a Közös Agrárpolitika 2027-ig tartó időszakában - jelentette ki Feldman Zsolt.

2023. Április 01. 08:15, szombat | Belföld

Indul a húsvéti roham az üzletekben

Óvatosabbak a vevők, nem hozták annyira előre a húsvéti bevásárlásokat, mint korábban, így szombattól különösen forgalmas napok várhatók az üzletekben - mondta az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára.

2023. Április 01. 08:14, szombat | Belföld

Agrárminisztérium: egyszerűsítés és díjmentesség a fúrt kutaknál

Továbbra is díjmentesen lehet üzemeltetni a korábban létesített és bejelentési kötelezettségnek eleget tevő kutakat - közölte Nagy István agrárminiszter az Agrárminisztérium (AM) pénteki közleményében.