Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2024. Július 19. 07:10, péntek | Helyi

Megkezdődött az orvostanhallgatók nyári gyakorlata

Megkezdődött az orvostanhallgatók nyári gyakorlata

A győri Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház minden évben jelentős számban fogad orvostanhallgatókat nyári szakmai gyakorlatra.

Idén összesen 169-et, az első érkezők közül 51-en a keddi napon beállítási programon vettek részt.

Az első napjukon megjelent hallgatókat dr. Jávor László főigazgató köszöntötte. Elmondta, hogy Észak-Nyugat Magyarország legnagyobb egészségügyi intézménye komoly terhelés mellett teljesít szolgálatot. Megkérte a gyakorlatra érkezőket, hogy találják meg a munkát, ittlétük során legyenek segítségére a kórháznak, nyaggassák tutoraikat (az orvosokat, szakápolókat) és teljen hasznosan számukra ez a négy hét.

Ezt követően dr. Gunther Tibor oktatási igazgatóhelyettes szólt az orvostanhallgatókhoz. A gyakorlat céljaként fogalmazta meg testközelből tapasztalni a betegellátást. Megjegyezte, hogy óriási lehetőség előtt állnak a hallgatók, mivel sok tudást, tapasztalatot gyűjthetnek ittlétük során.

Harmadikként Kaproncai Gabriella ápolási igazgatóhelyettes köszöntötte a megjelenteket, és nagy kalandként jellemezte a gyakorlatot. Kérte az orvostanhallgatókat, hogy bátran forduljanak „szövetségeseikhez”a szakápolókhoz, alakítsanak ki velük jó kapcsolatot, mert mindenben szívesen fogják segíteni őket.

Deák Anna negyedéves orvostanhallgató kisbéri gyökerekkel, de a pécsi egyetemről érkezett gyakorlatra.

„Első ízben vagyok a győri kórházban, de nagyon kíváncsi vagyok rá – kezdte Deák Anna. – Nálunk nincs orvos a családban, de édesanyám pedagógus, én pedig nagyon szeretem a gyerekeket. A jövőben gyerekorvosként szeretnék gyógyítani. Az idegsebészeten töltöm a gyakorlatomat, és nagyon fontosnak tartom, hogy tanácsot kérjek, tanuljak a tapasztalt orvosoktól. Meggyőződésem, hogy a jó döntéshozatalhoz az alapos felkészültség mellett rengeteg tapasztalás szükséges.”

Az orvostanhallgató hozzátette, hogy számára az orvosi pálya valódi szépségét a másokon való segítségnyújtáson túl rendkívüli változatossága adja. Azoknak pedig, akik most kezdik az orvosi egyetemet azt tanácsolja, hogy okosan, jó időbeosztással tanuljanak, azaz ne vesszenek el az apró részletekben, elsőként próbálják a legfontosabb ismereteket elsajátítani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 09:11, péntek | Helyi

Az Év Fája lehet a csikvándi kocsányos tölgy

Kilenc, Magyarországon élő fa között esélyes az az idei Év Fája címre a csikvándi kocsányos tölgy, amely az óvoda udvarán áll. Az Ökotárs Alapítvány által meghirdetett versenyen szeptember 30-ig lehet szavazni.

2024. Július 19. 08:12, péntek | Helyi

Ingyenjogsi: még nagyon sok a kérdés

Térítésmentesen biztosítja az állam szeptembertől a végzős középiskolásoknak a „B” kategóriás jogosítvány megszerzését.

2024. Július 18. 09:12, csütörtök | Helyi

Mi lesz a szép zöld füvemmel? A Győr-Szol ezt tanácsolja

Győrben kollégáink folyamatosan ápolják, gondozzák a közterületeket, viszont sajnos látni lehet olyan területeket, ahol a nap kiégette a füvet.

2024. Július 18. 08:13, csütörtök | Helyi

Leállt Veszprémben az érsebészet, Győrbe hozzák a betegeket

Senkinek nem kötötte az orrára a veszprémi kórház, hogy leállt az érsebészet