Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2012. Március 21. 15:30, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Szol Zrt.

Megkezdték a távhődíjjal tartozók hálózati lekötését Győrben

Megkezdték a távhődíjjal tartozók hálózati lekötését Győrben

Megkezdte a távhődíjjal tartozó fogyasztók melegvíz-ellátásának felfüggesztését szerdán a győri városüzemeltetési társaság.

A Győr-Szol Zrt. egy hetejelentette be be az intézkedést, de elhanyagolható azok száma, akik ennek hatására rendezték hátralékukat. Mintegy 400 fogyasztónál mutattak ki 150 ezer forintot meghaladó tartozást. Ezzel az intézkedéssel a fizető lakókat szeretnék védeni.

A legnagyobb összegű tartozás a másfél millió forintot is meghaladta - ezt évek alatt halmozta fel az adós -, pedig az előzetes értesítés hatására jelentősen csökkent ez a szám; akadt, aki 1,3 milliós tartozást rendezett, hogy a lakását ne kössék le a hálózatról.

A lakástörvény alapján esetükben a társaság nemcsak bérletidíj-, hanem akár távhődíjtartozás esetén is felmondhatja a bérleti szerződést, és "erre várhatóan sor is fog kerülni" - mondta Ozsvárt Tamás a társaság szóvivője.

Címkék: Győr-Szol Zrt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Helyi

A víz mellett a sót is pótolni kell

Legalább két-három liter folyadékot kell elfogyasztani a nyári melegben.

2024. Július 16. 07:14, kedd | Helyi

Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum

A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?