Városlista
2024. július 29, hétfő - Márta

Hírek

2010. Május 11. 07:37, kedd | Kék hírek
Forrás: HírTV

Meglepetés a műszerfalban

Meglepetés a műszerfalban

Ismét egy kocsi műszerfalában próbáltak átcsempészni egy embert a határon Röszkénél.

A hétvégén egy görög férfi jelentkezett belépésre a határon, személyautóval. Bár azt mondta, hogy nincs nála elvámolni való, a pénzügyőrök mégis átvizsgálták a járművet. A műszerfal megbontásakor a mögötte lévő szűk térben egy férfi rejtőzködött.


Kiderült, hogy egy még 14 év alatti afgán fiatalról van szó. A görög férfit embercsempészet miatt őrizetbe vették, az afgán fiú ellen idegenrendészeti eljárás indult.


Nem ismeretlen a módszer


Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, az elmúlt héten már történt hasonló eset, szintén Röszkénél. Akkor ugyancsak egy autó műszerfalában próbáltak Magyarországra csempészni egy pakisztáni férfit csütörtökön. A röszkei határátkelőn szintén egy görög autós jelentkezett határátlépésre, a pénzügyőröknek azonban feltűnt, hogy megbontották a kocsi műszerfalát. Átvizsgálták az autót és kiderült, hogy a szűk, levegőtlen helyen egy pakisztáni férfi rejtőzik. A görög és a pakisztáni férfi ellen is eljárás indult.


(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Lecsapott a rendőrség Kerepesen!

Hat kábítószer-fogyasztót és két -terjesztőt fogtak el szerdán Kerepesen a rendőrök - közölte hivatalos oldalán a rendőrség.

2024. Július 26. 09:25, péntek | Kék hírek

Mintegy 90 kilogramm drogot foglalt le a rendőrség, nyolc embert gyanúsítanak az ügyben

Mintegy 90 kilogramm marihuánát foglalt le a rendőrség az elmúlt hetekben, az ügycsoportnak eddig nyolc gyanúsítottja van - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) csütörtökön a police.hu oldalon.

2024. Július 25. 07:33, csütörtök | Kék hírek

Két ember meghalt egy vasúti átjáróban történt balesetben Szentesnél

Két ember meghalt egy vasúti átjáróban történt balesetben Szentes közelében szerda este - közölte Pere Csaba, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI érdeklődésére.

2024. Július 18. 07:51, csütörtök | Kék hírek

ORFK: átverés a rendőrség nevében küldött sms

Átverés a rendőrség nevében küldött sms, amely többnyire be nem fizetett közigazgatási bírságról, tilosban parkolásról vagy gyorshajtásról szól - figyelmeztetett az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a police.hu oldalon szerdán.