Városlista
2024. június 24, hétfő - Iván

Hírek

2011. Június 11. 14:21, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress

Megmentik a devizahiteleseket - benyújtották a törvényjavaslatot

Megmentik a devizahiteleseket - benyújtották a törvényjavaslatot

A devizakölcsönök törlesztési árfolyamának rögzítéséről és a lakóingatlanok kényszerértékesítésének rendjéről címet viselő javaslat szerint az ingatlanfedezetes lakáshitellel rendelkező természetes személyek - az előzetes beje

Benyújtották a devizahiteleseket segítő törvényjavaslatot. A nemzetgazdasági miniszter által jegyzett tervezet szerint a lakáshitelesek írásban kezdeményezhetik az árfolyam 36 hónapig, de legfeljebb 2014. december 31-ig történő rögzítését.

A rögzített árfolyam és az ezt meghaladó tényleges törlesztési árfolyamok közötti különbségre a devizakölcsönt nyújtó bank speciális célú, a felelős hitelezés szabályai alá nem eső forint jelzáloghitelt nyújt.

A magyar állam készfizető kezesként felel a gyűjtőszámlahitelből eredő tartozások 100 százalékáért a rögzített árfolyam alkalmazásának időszaka alatt, majd kezesként e tartozások 25 százalékáért a rögzített árfolyamú időszak lezárulta után, amiért a banknak kezességvállalási díjat kell fizetnie.

Az árverési és kilakoltatási moratórium 2011. július 1-je és október 1-je között fennmarad, de hatálya alól kikerülnek a nagy értékű ingatlanok. Október 1-jével pedig úgynevezett kényszerértékesítési kvóta lép életbe, a bankok összes fedezeti ingatlanuk 2011-ben 2 százalékát, 2012-ben 3, 2013-ban 4, 2014-ben pedig 5 százalékát adhatják át kényszerértékesítésre a megyékben és a fővárosban egyaránt - tájékoztat a köztévé.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 24. 12:28, hétfő | Belföld

Átvették megbízólevelüket az EP-képviselők

Átvették megbízólevelüket hétfőn a júniusi európai parlamenti (EP-) választáson mandátumot szerzett képviselők.

2024. Június 24. 12:27, hétfő | Belföld

Katasztrófavédelem: 13 vármegyében és Budapesten lesz szúnyoggyérítés a héten

Tizenhárom vármegyében és Budapesten, összesen 84 ezer hektáron gyérítik a szúnyogokat a héten a szakemberek

2024. Június 24. 06:00, hétfő | Belföld

Nyáriasan meleg idő várható június utolsó hetében

Sok napsütés várható 30 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletekkel, de a hét közepén többfelé kell záporra, zivatarra, helyenként felhőszakadásra, jégesőre számítani.

2024. Június 24. 06:00, hétfő | Belföld

Nagyon erős UV-B sugárzás várható hétfőn több helyen

Nagyon erős, a figyelmeztetési kritériumot meghaladó UV-B sugárzás várható hétfőn Magyarország több régiójában - közölte a HungaroMet vasárnap az MTI-vel.