Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2012. Július 17. 08:24, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Megnyílt a művésztelep Győrben

Megnyílt a művésztelep Győrben

Két ausztrál, két szlovák és négy magyar művész részvételével megnyílt a nemzetközi művésztelep hétfőn Győrött.

A festőművészek a múzeum épületeiben kialakított alkalmi festőműtermekben dolgoznak a következő két hétben, grafikusok pedig akár a közgyűjtemény papírrestaurátor műhelyének lehetőségeivel is élhetnek.

Győr legjelentősebb képzőművészeti hagyományainak egyike a nemzetközi művésztelep, amely idén már 44. alkalommal látja vendégül az alkotókat - mondta Grászli Bernadett, a házigazda Városi Művészeti Múzeum igazgatója. A július végéig tartó szakmai munka feltételeit - beleértve a szükséges anyagokat és az ott tartózkodás költségeit - a város finanszírozza.
A meghívott alkotókról szólva az igazgató felidézte: a két szlovák grafikusművész Katarina Hutniková és Martin Sevcovic, illetve Dobson Fanni díjat nyert a nemzetközi grafikai biennálén tavaly Győrben, Molnár Zsolt pedig a biennále nagydíját nyerte el. Vannak visszajárók, mint Tolnay Imre képzőművész, Balogh István festőművész viszont ezúttal első alkalommal dolgozik a győri művésztelepen.
A magyar származású ausztrál Diák Mónika Viktória grafikusművész és honfitársa, Laura Jade Hindes festőművész most a művésztelepen folytatja a munkát, ők ugyanis egy hetet dolgoztak már három magyar művésznővel közösen az ausztrál-magyar workshopon Győrben. A workshop a magyar és az ausztrál művészek közötti alkotói kapcsolatokat volt hivatott erősíteni – fogalmazott Grászli Bernadett.
A művésztelep alkotóival az érdeklődők művész-közönség találkozók keretében ismerkedhetnek meg, munkáikat pedig július 28-án nyíló kiállításon vonultatják fel a győri Napoleon-házban-írja az MTI.

Címkék: győr, művésztelep

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Helyi

A víz mellett a sót is pótolni kell

Legalább két-három liter folyadékot kell elfogyasztani a nyári melegben.

2024. Július 16. 07:14, kedd | Helyi

Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum

A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?