Városlista
2024. szeptember 9, hétfő - Ádám

Hírek

2011. Február 03. 09:15, csütörtök | Helyi
Forrás: Revita TV

Megnyílt a Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Karának új könyvtára

Megnyílt a Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Karának új könyvtára

Az eddiginél kétszer nagyobb helyen, csaknem 800 négyzetméteren válogathatnak mostantól a hallgatók. A könyvtárban médiatár is helyet kapott, ahol a digitális archívum anyagit érhetik el a fiatalok. A munka tavaly nyáron kezdődött, a Lisz

Tágas olvasótér, barátságos környezet fogadja a hét elejétől a győri Apáczai kar hallgatóit. Az új könyvtár a tetőtérben kapott helyet, a 60 ezer kötetet két alatt költöztették fel. A nagyobb területnek köszönhetően a fiatalok könnyebben megtalálják, amire szükségük van.

Most már egy helyen van az intézmény teljes könyvállománya, hiszen ide kerültek az idegen nyelvi könyvek is. A galériát még nem rendezték be teljesen, de a digitális dokumentumok elérhetők. A kis helyiség a jövőben a hallgatók közösségi tere lehet, felolvasóesteket, csoportfoglalkozásokat tarthatnak majd itt. Már majdnem teljesen kész tehát a könyvtár, apró szépítgetések vannak még hátra. Márciusban pedig tovább fejlődik az intézmény.

A régi könyvtár helyére a diákcentrum költözik hamarosan. Ugyanitt társalgót és jegyzetboltot is kialakítanak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 09. 09:14, hétfő | Helyi

Jövőre már pilótákat is képeznek a Széchenyi-egyetemen

A nagy utasszállító repülőgépek vezetésére készíti fel a hallgatókat az a képzés, amelyet a győri Széchenyi István Egyetem indít 2025 februárjától a Wizz Air légitársasággal partnerségben.

2024. Szeptember 09. 08:09, hétfő | Helyi

Iskolapélda Győrben is

Iskolapélda elnevezéssel indított kampányt a rendőrség annak érdekében, hogy tanévkezdéskor ne történjen gyermekeket érintő közlekedési baleset.

2024. Szeptember 09. 07:08, hétfő | Helyi

Veszélyes növény közeledik hozzánk – jelezte az agrárminiszter

A kaukázusi medvetalp mérgező, fényérzékenyítő növény, veszélyes, mivel már az emberi bőrrel érintkezve kifejti mérgező hatását.

2024. Szeptember 08. 09:12, vasárnap | Helyi

Bíró Attila visszatért, a vízilabda edző a GYVSE Uni-Győr női szakágvezetője

Visszatér Bíró Attila a vizilabdasportba.