Városlista
2024. február 26, hétfő - Edina

Hírek

2010. Január 10. 14:34, vasárnap | Belföld
Forrás: HírTV

Mégsem lesz kisebb a legrászorultabbak számlája?

Mégsem lesz kisebb a legrászorultabbak számlája?

Elviheti az távhőáfa-csökkentést a kompenzáció megszüntetése. A Debreceni Hőszolgáltató Zrt. vezérigazgatója szerint ha a kormány megvonja a gázártámogatást, a gáz ára pedig tovább emelkedik, elúszhat a csökkentés mértéke. Így

A távhő áfájának 18-ról 5 százalékra mérséklése azonban még korántsem biztos: az Európai Unió még nem hagyta jóvá a kormány döntését. Így január 15-ig biztosan a magasabb kulcs terheli a távhőt. Ennek ellenére több nagyvárosban, így Budapesten, Debrecenben, Pécsett és Nyíregyházán már öt százalékos kulccsal bocsátja ki a szolgáltató az e havi számlákat.

Ha az unió mégis megvétózná a magyar áfacsökkentést, a fogyasztóknak a februári számlában számolják fel a különbözetet. A salgótarjáni távhőszolgáltató kivár: addig nem bocsát ki számlát, amíg nincs uniós döntés.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 26. 06:00, hétfő | Belföld

Változékony, de nagyon enyhe, tavaszias idő várható a héten

Változékony, de nagyon enyhe, tavaszias időre lehet számítani a héten, sok napsütéssel, kevés csapadékkal és olykor élénk széllel.

2024. Február 26. 06:00, hétfő | Belföld

A közvetlen köztársaságielnök-választásért tüntettek ellenzéki pártok Budapesten

A közvetlen köztársaságielnök-választásért rendezett tüntetést a Demokratikus Koalíció (DK), a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd-Zöldek vasárnap délután Budapesten, a Kossuth Lajos téren.

2024. Február 25. 11:27, vasárnap | Belföld

Tömegbaleset az M7-esen - Videó

Több helyszínen több gépkocsi karambolozott a vasárnap reggeli órákban az M7-es autópálya mindkét oldalán.

2024. Február 25. 08:40, vasárnap | Belföld

Elvitték minden idők legnagyobb ötöslottó nyereményét

Huszonkilenc hét halmozódás után elvitte egy játékos minden idők legnagyobb ötöslottó nyereményét, a telitalálatos szelvény tulajdonosa több mint 6,5 milliárd forintot nyert - tájékoztatta a Szerencsejáték Zrt. szombaton az MTI-t.