Városlista
2023. március 26, vasárnap - Emánuel

Hírek

2018. Május 03. 11:45, csütörtök | Külföld

Megsérült egy balesetben egy medve

Megsérült egy balesetben egy medve

Medvével ütközött össze egy autóbusz a finnországi Tampere városától északra.

„Egy nagy lökést éreztünk.” - idézte fel Jukka Kujansuu, a busz sofőrje az Aamulehtia helyi lapnak.
Amikor megállítottam a buszt, a medve éppen az autóút menti korláton próbált átmászni. - mondta a sofőr, hozzátéve, hogy az állat bemenekült a közeli erdőbe.

A buszon négy utas tartózkodott, senki nem sérült meg, csak valószínűleg a medve.

Állatvédelmi szakemberek és rendőrök próbáltak a medve nyomára jutni, de egy vízzel teli ároknál a kutyák elvesztették a nyomát.

A nagytestű húsevők, mint a medve és a farkas, egyre több problémát jelentenek a finn vidéki közösségek életében. A falvakban számtalanszor láttak medvéket, amelyek megsemmisítették a méhkaptárokat és más károkat is okoztak.2017-ben mintegy 2100 medve élt az észak-európai országban, mintegy kétszázzal több, mint az előző évben. A barna medve védett faj, vadászatát európai uniós irányelv szabályozza. Medvevadászatra csak a helyi medvepopuláció száma alapján adnak engedélyt Finnországban.

Forrás: origo.hu

Kép: Illusztráció - AFP/Photononstop/Renato Valterza

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 24. 15:32, péntek | Külföld

Hamarosan ellentámadást indítanak az ukránok

Hosszú idő óta ismert, hogy tavasszal az ukránok ellentámadást terveznek, most az ukrán szárazföldi erők parancsnoka, Olekszandr Szirszkij arról beszélt, hogy hamarosan ellentámadásba kezdenek.

2023. Március 23. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán vezérkar: folytatódnak a súlyos harcok Bahmutban

A legsúlyosabb harcok szerdán a Donyeck megyei Bahmut déli és északi részeiben zajlottak, az orosz erők emellett folytatták támadásaikat a régióban Avgyijivka és Marjinka irányában - írta az ukrán vezérkar helyzetjelentésében.

2023. Március 22. 07:18, szerda | Külföld

Putyin: a kínai terv alapja lehet a rendezésnek

A Kína által javasolt béketerv alapját képezheti az ukrajnai helyzet megoldásának - jelentette ki Vlagyimir Putyin, miután kedden a Kremlben Hszi Csin-ping kínai elnökkel tárgyalt.