Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2010. Június 03. 07:45, csütörtök | Bulvár
Forrás: HírTV

Megszerezheti James Bond autóját

Megszerezheti James Bond autóját

A várakozások szerint több mint egymilliárd forintnak megfelelő összegért kel el egy októberi árverésen James Bond legendás autója – közölte szerdán az aukciót szervező cég. A Sean Connery által két filmben is vezetett 1964-es Auston


Az október 27-re kiírt árverést szervező RM Auctions nevű cég várakozása szerint a legendás autó 3,5 millió fontért (1,1 milliárd forint) fog elkelni. A DB5-öst a Goldfinger (1964), valamint a Tűzgolyó (1965) című Bond-filmekben vezette Sean Connery.

Az autót az Aston Martin szakemberei szerelték fel a híres kémkütyükkel. A járműhöz jár a változtatható rendszámtábla, a felemelhető hátsó páncél, az üldöző autók lerázására használt olajfröcskölő és füsteregető, valamint a dísztárcsákból kitolható forgó penge. Az autóban benne vannak a lámpák mögül előbújó gépágyúk is, de azok nem működnek. Csak egy kütyü maradt ki: az anyósülés alá helyezett katapult.

A filmekhez két DB5-öst készítettek fel, és a most árverésre kerülő darab az egyetlen, amelyik megmaradt.

Az autót egy amerikai rádiós, Jerry Lee bocsájtotta árverésre. A férfi még 1969-ben vásárolta meg a járművet, 12 ezer dollárért. Az árverésből származó bevételt jótékonysági célokra fogja felhasználni.

(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.