Városlista
2024. augusztus 11, vasárnap - Zsuzsanna

Hírek

2012. Április 20. 10:25, péntek | Helyi sport
Forrás: www.gyorikosar.hu

Megszerezte döntőbeli első győzelmét a Győr - Képgaléria

Megszerezte döntőbeli első győzelmét a Győr - Képgaléria

Eddig még nem látott, fantasztikus ünneplés kezdődött a győri Egyetemi Csarnokban a női bajnoki kosárlabda döntő második mérkőzésének lefújása után.

A zöld-fehérek ugyanis történelmet írtak, fennállásuk óta első ízben győzték le a Sopront, ráadásul a bajnoki döntőben. A 65-58-as hazai sikerrel végződött csúcsrangadó egyben azt jelenti, hogy a Rába-partiak kiegyenlítettek, a három győzelemig tartó döntő állása 1-1, folytatás vasárnap Sopronban.

UNI SEAT Győr - UNIQA Euroleasing Sopron 65-58 (16-17, 17-15, 15-13, 17-13)

Győr, Egyetemi Csarnok 1052 néző

Játékvezetők: Cziffra, Benczúr, Hegedűs

Győr: CIGLAR 18/6, Simon 5, LAKLÓTH 8/6, NAGY-BUJDOSÓ 9, HOLLINGSWORTH 17 Csere: Semsei 2, Rasheed 6, Őri -, Vincze -

Vezető edző: Füzy Ákos Edző: Szentendrei Áron

Sopron: Fürész 5/3, Fegyverneky 9, Kurasova 9/3, ZAVECZ 12, Horti 2 Csere: Czank 2, Szabó 2, KRNJIC 17

Edző: Székely Norbert

A nézőtéren fél órával a döntő második összecsapása előtt még vihar előtti csend honolt, aztán a kezdésre mintegy varázsütésre ezer fölé kúszott a nézőszám. A soproni szurkerek mondhatni rutinosabban bíztatták az övéiket, de Ciglar középtávoli tempója és Laklóth három pontosa után belejöttek a győri fanok is, akik először találkozhattak bajnoki kosárlabda döntővel a Találkozások Városában. Odaát Fegyverneky és Kurasova is betalált, eléggé kosárszegényre sikerült az első negyed, de a győriek azzal is elégedettek voltak hogy közel tudtak maradni a bajnoki címvédőhöz. Aztán a második negyedtől újabb érzelmeket és energiákat mozgósított a házigazda együttes, és hiába ugrott meg kicsit a Sopron, Rasheed, Nagy-Bujdosó és Hollingsworth kosaraival 1 pontos vezetéssel vonulhattak az öltözőbe a házigazdák.

A második félidő első negyedében felváltva vezettek a csapatok, de sokat sejtető volt, hogy a soproniak aprócska előnyei egyáltalán nem törték meg a zöld-fehéreket, sőt egyre nagyobb szívvel harcoltak a vezetésért, hatalmasat védekeztek, Hollingsworth egy ízben Kurasovát a röplabdázóknál megszokott tyúkütéssel állította meg, majd a negyed végén, a dudaszó pillanatában Ciglar szinte az Üveges előtti teraszról dobott egy triplát. Ezzel 48-45-re vezetett a Győr, s a hazai játékosok "megérezték a vérszagot", mármint, hogy fáradni látszik a Sopron és megnyerhető a mérkőzés. S innét már nem volt mese, a fantasztikusan harcoló győri lányok a mind inkább döntőssé előlépett hazai közönség fergeteges bíztatása mellett nem csaupán megtartani, de növelni is tudták a harmadik negyed végén kicsikart előnyüket.

Ennek köszönhetően a Sopron 27 mérkőzés óta tartó veretlenségét megtörve, a győriek fennállásuk óta első elkalommal legyőzték az UNIQA Euroliesing csapatát. S éppen a legjobb pillanatban, a bajnoki döntő második mérkőzésén. Az állás tehát a döntőben 1-1, folytatás vasárnap Sopronban.

Füzy Ákos: Fantasztikusan küzdöttek a lányok, s a győzelemünkkel bejelentkeztünk az idei döntőre. Ha marad ugyanez a hit és szellem, akkor még akár esélyünk is lehet.

Székely Norbert: Gratulálok a győrieknek, ma jobban játszottak és megérdemelten nyertek.

Címkék: UNI SEAT Győr

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 11. 09:14, vasárnap | Helyi

Nagyon nem mindegy, hogy bekerülsz-e a koleszba

A legtöbb helyen augusztus elejéig várják az egyetemek a kollégiumaikba való jelentkezést.

2024. Augusztus 11. 08:13, vasárnap | Helyi

Az Olimpiai Sportpark tornacsarnokában köszöntötték a Párizsból hazatérő tornászokat

Augusztus 6-án kedden a repülőtérről egyenesen a győri Olimpiai Sportpark tornacsarnokába utaztak a Győri Atlétikai Club tornászai Bácskay Csenge és Mészáros Krisztofer.

2024. Augusztus 11. 07:13, vasárnap | Helyi

Ismét korlátlanul használható a medvei híd

A magyar-szlovák határ északi oldalán a felvidéki Nagymegyer és Medve települések között befejeződtek az útfelújítási munkálatok – tájékoztat az Útinform.

2024. Augusztus 10. 09:39, szombat | Életmód

Újra láthatóak lesznek barnamedvék a Fővárosi Állat- és Növénykertben

Csángót és Hargitát, a két barnamedvét pénteken, a Fővárosi Állat- és Növénykert 158. születésnapján mutatják be a nagyközönségnek.